Dobre vijesti za Sveučilište u Slavonskom Brodu i OŠ "Milan Amruš"

Župan Danijel Marušiće i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić jučer su s premijerom Andrejem Plenkovićem razgovarali o projektima u Brodsko-posavskoj Županiji.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.05.2020
Dobre vijesti za Sveučilište u Slavonskom Brodu i OŠ "Milan Amruš"
 Na sastanku je istaknuto kako svi planirani projekti idu u realizaciju unatoč težoj gospodarskoj situaciji uzrokovanom koranavirusom. Tako se razgovaralo o daljnjem radu Đuro Đaković Grupe nakon što je Europska komisija odobrila jamstvo Vlade Republike Hrvatske od 300 milijuna kuna, kao i o funkcioniranju budućeg Sveučilišta u Slavonskom Brodu te izgradnji Osnovne škole Milan Amruš".

Tako se početak rada Sveučilišta u Slavonskom Brodu u rujnu ove godine do kada bi trebalo završiti izdvajanje slavonskobrodskih sastavnica iz Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Riječ je o Strojarskom fakultetu i Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu koji bi zajedno s današnjim Veleučilištem u Slavonskom Brodu trebali činiti slavonskobrodsko Sveučilište. Sjednica Senata osječkog Sveučilišta trebala bi se održati krajem svibnja, a očekuje se pozitivna odluka o izdvajanju fakulteta u Slavonskom Brodu.

Također, potvrđena je izgradnja nove zgrade Osnovne škole Milan Amruš u Slavonskom Brodu u ovoj godini, a završetak projekta vrijednog 40 milijuna kuna trebao bit biti 2020. godine.

Zadnje vijesti

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu