"Dobre vibracije" zavladale su pozornicom KKD-a

U Slavonskom Brodu organiziran prvi Festival vokalnih sastava – nastupile pjevačke skupine iz Sl. Broda, Nove Gradiške i Zagreba

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.06.2022


 U Kazališno-koncertnoj dvorani "Ivana Brlić Mažuranić" u utorak je održan prvi Festival vokalnih sastava. Organizator događaja bilo je slavonskobrodski Ženski vokalni sastav "Ad Astra" koji je u goste pozvao 4 pjevačke skupine.

 "Dobre vibracije" zavladale su pozornicom KKD "Ivana Brlić Mažuranić". Tako su naime organizatorice, članice Ženskog vokalnog sastava "Ad Astra" nazvale prvo izdanje Festivala vokalnih sastava u Sl. Brodu. Vokalni sastavi iz Slavonskog Broda, Nove Gradiške i Zagreba publiku su proveli stoljećima, glazbenim žanrovima, plesnim ritmovima i različitim emocijama. 

Večer je otvorila Ad Astra koja je, podsjećamo tri godine održavala koncert "Od rocka do baroka" te i ovoga puta priredila publici različite skladbe, od tradicijskih do popularne glazbe. Nastupio je još jedan slavonskobrodski sastav. To je "Marsonettes" koji je publiku oduševio izvedbom zanimljivih obrada, od filmskih glazbenih klasika do aranžmanskih zanimljivih poznatih domaćih pjesama. Čime se bave pokazali su i članovi HPD "Davor". No ovoga puta u obliku komornog muškog sastava.  Iz Nove Gradiške na festival došle su i članice novogradiške "Aurore" koja ove godine slavi 5. godišnjicu postojanja. Uz puno truda, rada, dobar aramžman i odabir repertoara za pjevanje u vokalnim sastavima potreban je i onaj faktor x. Skladnost u izvedbi i emociji pokazali su i gosti iz Zagreba, Vokalni sastav "Asante".

Vokalni sastavi osvojilla su srca domaće publike i još jednom pokazali da je ovakav festival bio pun pogodak. Održan je u sklopu programa 33. Brodskog glazbenog ljeta, a sudeći prema reakcijama publike, nastavit će se i u godinama koje dolaze. Za kraj glazbene večeri publika je na dar dobila i završnu skladbu "Dobre vibracije" u izvođenju svih 5 vokalnih sastava. 

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije