Dobra skraćena polusezona brodskih košarkašica

Od ove sezone Prva Hrvatska ženska košarkaška liga skupina A ima 6 klubova, dok je to natjecanje drugi rang s obzirom da je iznad njih Premijer liga.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.01.2021


 U ligi su i 2 slavonskobrodska ženska košarkaška kluba, bivši premijerligaš Brod na Savi i Brod. Tu su još Podravac iz Virja, Koprivnica, Vindi iz Varaždina i Radost iz Čakovca. S obzirom da je ovu jesen sami sjever Hrvatske bio jako pogođen s pandemijom koronavirusa iz tog razloga ekipe iz Varaždina i Čakovca nisu odigrale niti jednu utakmicu budući su sve morali odgoditi. Zato su košarkašice Broda na Savi odigrale 3 susreta te su zabilježile sve 3 pobjede.

Pobjeda košarkašica Broda na Savi u Koprivnici sa 69:63 jako je vrijedna iz razloga što je izborena kod ekipe koja ima ambiciju plasmana na jedno od prva 2 mjesta . Djevojke trenera Rimarčuka slavile su i u dvije domaće utakmice. Tako je Podravac iz Virja svladan sa 68:41 i u gradskom derbiju Brod sa 74:73. S obzirom da Vindi i Radost nemaju kvalitetu zaprijetiti vodećim klubovima, očito je Brod na Savi s ovim pobjedama napravio veliki korak prema jednom od prva 2 mjesta i doigravanju za povratkom u Premijer ligu.

Ove sezone košarkašice Broda izgledaju prilično dobro pogotovo ako su kompletne s igračicama koje za njih igraju na dvojnu registraciju iz osječke Murse i Plamen Požege. Djevojke trenera Rimca imaju vrlo važnu domaću pobjedu nad Koprivnicom i 2 minimalna gostujuća poraza. Naime, Brod je s jednim razlike izgubio u Virju od Podravca te sa 74:73 u gradskom derbiju od Broda na Savi koji je cijelo vrijeme imao prednost, dok su djevojke trenera Rimca u završnici zaprijetile te utakmicu učinile neizvjesnom.

Tako iz Plamen Požege za košarkašice Broda nastupaju Andrea Glomazić i Kristina Županić, a iz osječke Murse Martina Kujundžić i Marta Rimac kojoj je tako stariji brat trener.

Utakmica u gradskom derbiju pokazala je da košarkašice Broda imaju kvalitetu pogotovo što su dvije utakmice izgubile s jednim razlike, a dobile su Koprivnicu s kojom će se očito boriti za to 2. mjesto koje ih vodi u doigravanje za Premijer ligu što ujedno i cilj kluba. 

Prvenstvo skupine A Prve Hrvatske ženske košarkaške lige je u stanci, dok bi se nastavak trebao igrati 18. siječnja. 

Zadnje vijesti

77 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 1 osoba preminula

Sastanak u županiji s Hrvatskim vodama o obrani od poplava, navodnjavanju, aglomeraciji i budućim projektima

Osigurana dodatna sredstva za sufinanciranje europskih projekata

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja