Dobra sezona za Slavonac iz Brodskog Stupnika

Za nogometaše Slavonca iz Brodskog Stupnika prošla sezona bila je vrlo dobra budući su u natjecanju Druge Županijske lige – centar osvojili 5. mjesto.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 24.07.2019
 Puno bolji bio im je jesenski dio prvenstva u kojem su osvojili više bodova. Već su počeli s pripremama za novu sezonu te su ovaj vikend nastupili na 17. Memorijalu "Josip Joka Pavlović" u Slobodnici.

Prije početka sezone u Drugoj ŽNL – centar Slavonac iz Brodskog Stupnika imao je za cilj biti među prvih 5 ekipa što su na kraju i ostvarili. S obzirom da im je Tomica na 4. mjestu pobjegla na velikih 7 bodova, onda je 5. pozicija u ovom trenutku maksimum. Ukupno u 26 utakmica Crveni iz Brodskog Stupnika zabilježili su 11 pobjeda, 5 neodlučenih i 10 poraza. U jesenskom dijelu polusezone osvojili su 22, a u nastavku 16 bodova.

Jedine dvije ekipe od koji su oba puta u sezoni poraženi su BONK Bebrine i Svjetlost iz Lužana. Zato su u Brodskom Stupniku svladani prvak Slobodnica i trećeplasirana Budainka Kolonija. Veliku većinu bodova Slavonac je osvojio na svom terenu i to 29, dok su s gostovanja donijeli 9 bodova. Po bod su iz Stupnika odnijeli Podcrkavlje i imenjak iz Slavonskog Kobaša, dok je ekipa trenera Ivana Aladrovića slavila na gostovanjima kod MV Croatije i u Ruščici. Po bod je Slavonac osvojio u Zdencima, Malinu i Tomici.

U igračkom kadru je Slavonac iz Brodskog Stupnika pogotovo u drugom dijelu sezone imao do 14 igrača, dok je Petar Bašić s 13 golova najbolji klupski strijelac. Do njega su Stjepan Madžar i Josip Sedić svaki postigli po 7 golova.

S pripremama za novu sezonu nogometaši iz Brodskog Stupnika počeli su u nedjelju, 14. srpnja te se na prvom okupljanju pojavilo 19 igrača od 24 koliko ih je na popisu. Od novih igrača stigli su vratari Tomislav Kovačević i Dražen Lončarić, pa Ivan Prskalo, Ante Čuljak, Petar Pintar, Zvonimir Galović, Stjepan Sertić i Robert Banović koji se ponovno vratio igranju nogometa. Uz igrački kadar u klubu su tijekom godine uređivali i uvjete za rad.

S obzirom da su: Slobodnica, BONK iz Bebrine i Budainka Kolonija otišli u Prvu Županijsku ligu pojedini su mišljenja da liga neće biti slabija. U njoj je Slavoncu želja plasman među prva 3 kluba.

Nakon nastupa na turniru u Slobodnici ovaj vikend Slavonac iz Brodskog Stupnika nastupit će na memorijalu u Starom Slatiniku te ga ove subote, 27. srpnja očekuje utakmica s Vatrogascem iz Grižića. 

Zadnje vijesti

Panici nema mjesta ali oprezu i trezvenosti svakako da

Ivona Riđan prva u Vinkovcima, druga u Osijeku

"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole