Dobra sezona u Superligi za odbojkaše Marsonije

Iza odbojkaša Marsonije je još jedna dobro odrađena sezona koja je treća za njih u Hrvatskoj Superligi. Među 11 klubova Brođani su na 8. mjestu, dok je primjetan rast kluba u svim segmentima.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.04.2021
Dobra sezona u Superligi za odbojkaše Marsonije


 Na ljestvici Brođanima u leđa gledaju: Zadar, Rovinj i Sisak klubovi koje su po 2 puta pobjeđivali u ovogodišnjem prvenstvu. Uz seniore aktivan je bio i omladinski pogon u svim kategorijama koji bi ovog proljeća trebao imati svoja državna prvenstva.

Prošlogodišnja sezona za odbojkaše Marsonije nije završila, a glavni razlog je pandemija, međutim, i u njoj je momčad trenera Milenka Lubine imala solidne rezultate. Niti u ovoj za njih trećoj sezoni među najboljim i najkvalitetnijim klubovima nije bilo bolje kada je riječ o pandemiji, ali unatoč svemu uspjeli su odigrati sezonu do kraja bez da su imali odgođenu utakmicu. Općenito u cijeloj ligi zbog covida nije bilo odgoda što je dobro, dok jedino znog epidemioloških mjera na svim utakmicama nisu bili prisutni gledatelji. Na kraju su Brođani od 20 utakmica zabilježili 6 pobjeda i imaju 14 poraza za plasman na 8. mjesto među 11 klubova.

Uoči početka treće Superligaške sezone odbojkaši Marsonije ostali su bez Ivana Džebe koji je na službi u Istri i Žana Budima koji ima neugodnu ozljeda ramena. Od novih u klub je na poziciju tehničara iz susjednog Broda došao Jadran Popović koji je ove zime zbog posla otišao u Nizozemsku, a njega je zamjenio Antun Odobašić koji 6 mjeseni nije igrao, ali je stalno bio u treningu. Marsonia se pojačala s 2 igrača iz Odžaka. To su Josip Ilić i Anto Barišić, dok je prije Maronije Ilić igrao za osječku Mursu, a Barišić je trenirao s Mladosti u Zagrebu, ali nije bio registriran.   

Zbog pandemije trener Lubina prije početka prvenstva nije imao niti jednu kontrolnu utakmicu te je stoga prvenstvene koristio za uigravanje momčadi i dizanje forme. Dobra stvar je bila što su na početku prvenstva u prvih 6. kola imali sve klubove iz vrha koji su objektivno jači od njih. Kasnije kada su se Brođani uigrali došle su i utakmice s protivnicima po mjeri koje su sve svladali.

Od 6 pobjeda po dvije su bile nad Zadrom i Siskom te po jedna na domaćem terenu protiv Rovinja i Rijeke. Od igrača cijelu sezonu jako dobro odigrao je Josip Ilić, dok je kapetan Josip Budim imao promjenjivih igara jednako kao i Anto Barišić.

Tijekom sezone trener Lubina prigodu je davao i mlađim igračima, odnosno juniorima: Alenu Šuniću, Marinu Klaiću, Josipu Borozu te dvojici igrača koji su nedavno bili na okupljanju reprezentacije Hrvatske do 17 godina, a to su Ivan Pejanović i Ivan Dugandžić.

Od mlađih selekcija juniori su na državnom prvenstvu osvojili 9. mjesto, dok će oni nastaviti natjecanje u Drugoj ligi – istok za seniore u kojem nastupa druga postava odbojkaša Marsonije. Tijekom travnja i svibnja na svoja Prvenstva Hrvatske trebali bi ići najmlađi kadeti i to već 9. travnja, pa mlađi kadeti 30. travnja i kadeti koji u konkurenciji 14 klubova igraju turnire po 4 kluba.  

Zadnje vijesti

77 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata, 1 osoba preminula

Sastanak u županiji s Hrvatskim vodama o obrani od poplava, navodnjavanju, aglomeraciji i budućim projektima

Osigurana dodatna sredstva za sufinanciranje europskih projekata

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja