Dobra jesenska polusezona za nogometaše Graničara

Na kraju jesenske polusezone nogometaši Graničara iz Brodskog Varoša u skupini B Druge Županijske lige zauzimaju 5. mjesto s 20 bodova.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.01.2021


 To je samo 2 manje u odnosu na drugoplasirani Posavac iz Ruščice i treći Amater. Bod im bježi Dubrava iz Zadrubravlja, a 5 vodeći Vinogorac iz Brodskog Vinogorja. Prema tome, razlike su male i sve se u nastavku može stići. Samo da se nastavi prvenstvo koje je prekinula pandemija koja je svim amaterskim klubovima napravila puno štete.

Poznato je da je sastav iz Varoša u ovoj sezoni ostvario pravo nastupa u skupini zapad Prve Županijske lige, ali su od nje odustali. Razlog je da su u tom natjecanju samo 3 nešto bliža kluba i to: Slobodnica, BONK Bebrina i Slavonac iz Brodskog Stupnika, dok su svi ostali sa šireg područja Nove Gradiške. U upravi kluba procijenili su da im ta liga neodgovara te su se odlučili na skupinu B u Drugoj Županijskoj ligi u kojoj su s njima susjedni klubovi.

Mario Mioč ove jeseni pomogao je na 3 utakmice jer više nije mogao zbog svojih obaveza na estradi. On se nalazi u skupini nešto iskusnijih igrača zajedno s: Ivanom Matijevićem, Davorom Džanijom i prvim strijelcem kluba sa 14 golova Andrejom Krajinovićem.

Osim što su prošlog ljeta ostali bez nekoliko igrača, najveći problem Graničara iz Brodskog Varoša je taj što momčad nije kompletna. Tako su Ante Ćurković, Vedran Marinić, Ivan Stjepanek i Petar Marić odigrali samo jednu utakmicu, dok su po 2 nastupa zabilježili Matej Opačak i prvi vratar Alen Stanić. 

Pred nogometašima Graničara je drugi dio sezone u kojem će pokušati ostvariti što bolji rezultat. Od težih gostovanja idu u Brodsko Vinogorje i Ruščicu, dok im u Varoš dolaze Amater i Dubrava iz Zadubravlja. U tim utakmicama tražit će se prvak i novi član Prve Županijske lige.  

U Brodskom Varošu su zadovoljni zbog infrastrukture jer sada imaju pristojne uvjete, dok još ima stvari koje klub želi uraditi i srediti.  

Prema tome, svi klubovi u nižim ligama očekuju dozvolu za nastavak treniranja te se nadaju pozitivnom ishodu. Ukoliko do toga dođe u pripreme za nastavak sezone krenulo bi se početkom veljače. Naravno da svi željno očekuju nogometno proljeće pogotovo u ovim nižim ligama u kojima se međusobno sastaju lokalni i susjedni klubovi što daje posebnu draž ovom natjecanju.

Zadnje vijesti

Oriolik se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske

28 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Klub mladih Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto" uživa u zajedničkom druženju

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“