Dobar otpor Broda na Savi protiv dubrovačke Raguse

Jedna od aktivnijih sportskih ekipa u Slavonskom Brodu uoči Božićnih praznika je Ženski košarkaški klub Brod na Savi.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 21.12.2018


 Naime, Brođanke su sinoć odigrale utakmicu Kupa Hrvatske "Ružice Meglaj Rimac", dok ih ovog vikenda očekuje posljednji susret u prvenstvu Prve lige. Naravno da je Brodu na Savi prvenstvo puno važnije u kojem na posljednje dvije utakmice imaju obje pobjede te su pobjegli sa začelja tablice, dok im kup nije toliko prioritet.

Košarkašice dubrovačke Raguse koje su sedmoplasirana ekipa u Prvoj ligi s 5 pobjeda i isto toliko poraza opravdale su ulogu favorita u kup utakmici protiv domaćeg Broda na Savi. Gošće sa samog juga Hrvatske u utakmici 1. kola drugog kruga natjecanja Kupa Hrvatske "Ružice Meglaj Rimac" došle su do pobjede sa 65:54. Treba reći da su se Brođanke jako dobro držale za vrijeme cijele utakmice te je u završnici iskusnija i malo kvalitetnija ekipa Raguse došla do pobjede.

Košarkašice Broda na Savi u prvoj četvrtini postigle su 4 trice od ukupnih 7 koliko su dale na cijeloj utakmici te su zahvaljujući njima nakon prvih 10. minuta bile u vodstvu od 16:13. Nastavile su igračice trenera Rimarčuka s dobrom igrom i u drugom periodu te su domaće na poluvremenu imale prednost od 29:27. Iz ovog je vidljivo da su se koševi teško postizali na obje strane, ali je zato u drugom poluvremenu bilo bolje. Zahvaljujući tricama: Zarač, Hakličke i Miloglav gošće iz Dubrovnika uoči posljednje četvrtine imale su prednost od 48:45. Ragusa je u 4. dionici u 35. minuti košem Živane Janković otišla i na 9 koševa viška, međutim, uporne Brođanke 3. minute prije kraja smanjuju na 59:54 te imaju napad. Nisu ga realizirale dok na drugoj strani pogađaju Janković i Miloglav što Ragusi donosi pobjedu sa 65:54. Mihaela Lazić je s 32 koša i 10 skokova ponovno odigrala odličnu utakmicu, ali nije mogla sama.

Uz Mihaelu Lazić izdvojimo da je Nika Kurdija protiv Raguse postigla 9 koševa, dok je Edita Poljac imala 8 poena, 9 skokova i 4 dodavanja. Još se s 13 skokova istaknula Tea Josipović, dok je trener Rimarčuk u ovom susretu poštedio napora Ellu Đukić koju je čuvao za puno važniju utakmicu ove nedjelje protiv Šibenika u prvenstvu.

Prema tome svoju posljednju službenu utakmicu u ovoj godini košarkašice Broda na Savi odigrat će ove nedjelje, 23. prosinca od 18 sati u Sportskoj dvorani Brod u kojoj će im protivnik u 11. kolu Prve lige biti Šibenik koji ima samo pobjedu više od njih.

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja