Do naslova došli Amater, Željezničar i Marsonia

Na terenima Stadiona Jelas kroz dva dana u organizaciji Škole nogometa NK Amater održan je tradicionalni 5. Međunarodni Trofej Amater Kup za mlađe uzraste.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.07.2019
Do naslova došli Amater, Željezničar i Marsonia


 Nastupili su limačići, limači i mlađi pioniri te je u sve 3 kategorije ukupno bilo 40 ekipa što je točno isti broj kao i prošle godine. Turnir se igrao na 3 terena, dok je i vrijeme bilo vrlo ugodno kako za mlade nogometaše, a tako i za sve gledatelje koji su pratili ovo natjecanje.

Na ovogodišnjem 5. Međunarodnom Trofej Amater kupu najbrojniji bili su prema očekivanju limači koji su 2008. i 2009. godište te ih je ukupno bilo 17 ekipa što je za jednu više nego prošle godine. Kod limačića koji su rođeni 2010. godine i mlađi nastupilo je 14 klubova što je ponovno za jednu više u odnosu na prošlu godinu. Najstarija kategorija bili su mlađi pioniri koji su 2006 i 2007. godište te je tu bilo 10 sastava baš kao i prošle godine.

U limačima domaći Amater ima Miju Kneževića koji se tijekom sezone isticao sa svojim igrama, dok on igra i za mlađu kategoriju limačića.

Mlađe pionire Amatera vodi Danijel Vuksanović, a među njima pozornost svojim stasom privlači mladi stoper Antonio Kruljac koji slijedi obiteljsku tradiciju igranja nogometa.

Uz Amater tu su bili i preostali gradski klubovi: Marsonia, Željezničar, Budainka Kolonija, Podvinje, Vinogorac i Škola nogometa Santos iz Romskog naselja.

Jedini klub izvan Hrvatske bila je Škola fudbala Prijatelji iz susjednog Bosanskog Broda, dok su s područja Požeško - slavonske županije došli klubovi iz: Pavlovaca, Dervišage i Vidovaca. Tu su bili i klubovi iz Brodsko – posavske županije i to: Oriovac, Slobodnica, Brodski Stupnik, Stari Slatinik, Gornja i Donja Vrba, Bukovlje, Sibinj, Tomica, Rešetari i Okučani.

U finalu kod mlađih pionira Škola fudbala Prijatelji iz Bosanskog Broda imala je vodstvo od 1:0 da bi nakon toga igrač Amatera Filip Samardžić slomio ruku. Nikome više nije bilo do igre pa je trener gostiju Mirun Jokanović predložio izvođenje penala. Tu je sa 4:3 Amater bio bolji za naslov pobjednika, dok je Prijateljima iz Bosanskog Broda zbog tog poteza pripao Trofej za Fair – play. Za 3. mjesto je Psunj Sokol iz Okučana s 5:2 nadigrao Školu nogometa Sibinj. Dejan Jokanović iz Prijatelja je najbolji igrač, dok je Roko Jurić iz Psunj Sokola najučinkovitiji strijelac, a najuspješniji vratar je Filip Holjevac iz Sibinja. U limačima je Željezničar u finalu s 1:0 bio bolji od Vinogorca, dok je za 3. mjesto Amater s 3:0 svladao Marsoniju. Marko Orlović iz Željezničara je najbolji igrač, dok Ljubičasti imaju i najučinkovitijeg strijelca, a to je Lara Momčilović. Za najuspješnijeg vratara u limačima proglašen je Lovro Jurić iz Vinogorca. U najmlađoj kategoriji limačića naslov je pripao Marsoniji koja je s 5:0 nadigrala Vinogorac, dok je za 3. mjesto Željezničar sa 4:0 bio bolji od Amatera. Zvonimir Marković iz Željezničara je najbolji igrač, Fran Liović iz Marsonije je najučinkovitiji strijelac, dok je Ivano Pejić iz Amatera najuspješniji vratar.

Zadnje vijesti

Rast vrijednosti poljoprivredne proizvodnje na gotovo 19 mlrd kuna

Marsoniji za bod izmaknuo naslov jesenskog prvaka 3. HNL - istok

Sjećanje na generala Slobodana Praljka

FOTO GALERIJA

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”

'Big Bike Racing' okrunio sjajnu sezonu domaćinstvom završne svečanosti sezone u disciplini Oldtimer moto utrke