Do električnog vozila ili nove fasade uz pomoć fonda

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode prije tri dana objavio je dva Javna poziva za sufinanciranje nabave električnih i hibridnih vozila.

Autor: Slavonskobrodska televizija | Datum objave: 18.04.2014


Prvi je namijenjen građanima, a drugi trgovačkim društvima i obrtnicima. Oba natječaja u prva tri dana izazvali su veliki interes građana. Iz Fonda ističu, iznosi subvencija doista su primamljivi. Za električna vozila može se dobiti i do 70 tisuća kuna bespovratnih sredstava, za hibridna "plug in" do 50 tisuća, a za obična hibridna vozila sufinanciranje je moguće do 30 tisuća kuna. Iznos subvencija, napominju iz Fonda, nikako ne smije prijeći 40 posto cijene vozila.

Građanima je na raspolaganju čak 3 milijuna,a trgovačkim društvima čak 4 milijuna kuna. Fond i ministarstvo odlučili su se na ovaj projekt prvenstveno zbog zaštite okoliša no i zbog obveza iz sektora zaštite okoliša potpisanih ulaskom u Europsku uniju.

Fond trenutno nudi i mogućnost sufinanciranja energentske obnove višestambenih zgrada. Obnova fasada uz pomoć sredstava iz ovog natječaja moguća je uz pristanak svih stanara, a prijavljuje je upravitelj zgrade.

Ovisno o tome gdje se objekt nalazi Fond sufinancira i do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti investicije. Energetska obnova obiteljskih kuća moguća je jedino preko jedinica lokalne samouprave. Na taj se natječaj javila Brodsko-posavska županija te je od prošloga petka otvoren javni poziv. Fond i županija zajedno će sufinancirati obnovu fasada 20 obiteljskih kuća.  

Zadnje vijesti

Odigrane donacijske rukometne utakmice za Ligu protiv raka

Počeo Umjetnički pojmovnik javnog prostor

Cecilijin koncert povodom 34. Stupničke berbe ulazi u povijest po rekordnoj posjećenosti

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu