Do električnog vozila ili nove fasade uz pomoć fonda

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost zajedno s Ministarstvom zaštite okoliša i prirode prije tri dana objavio je dva Javna poziva za sufinanciranje nabave električnih i hibridnih vozila.

Autor: Slavonskobrodska televizija | Datum objave: 18.04.2014
Prvi je namijenjen građanima, a drugi trgovačkim društvima i obrtnicima. Oba natječaja u prva tri dana izazvali su veliki interes građana. Iz Fonda ističu, iznosi subvencija doista su primamljivi. Za električna vozila može se dobiti i do 70 tisuća kuna bespovratnih sredstava, za hibridna "plug in" do 50 tisuća, a za obična hibridna vozila sufinanciranje je moguće do 30 tisuća kuna. Iznos subvencija, napominju iz Fonda, nikako ne smije prijeći 40 posto cijene vozila.

Građanima je na raspolaganju čak 3 milijuna,a trgovačkim društvima čak 4 milijuna kuna. Fond i ministarstvo odlučili su se na ovaj projekt prvenstveno zbog zaštite okoliša no i zbog obveza iz sektora zaštite okoliša potpisanih ulaskom u Europsku uniju.

Fond trenutno nudi i mogućnost sufinanciranja energentske obnove višestambenih zgrada. Obnova fasada uz pomoć sredstava iz ovog natječaja moguća je uz pristanak svih stanara, a prijavljuje je upravitelj zgrade.

Ovisno o tome gdje se objekt nalazi Fond sufinancira i do 80% opravdanih troškova ukupne vrijednosti investicije. Energetska obnova obiteljskih kuća moguća je jedino preko jedinica lokalne samouprave. Na taj se natječaj javila Brodsko-posavska županija te je od prošloga petka otvoren javni poziv. Fond i županija zajedno će sufinancirati obnovu fasada 20 obiteljskih kuća.  

Zadnje vijesti

Mobbing - sveprisutni problem današnjice

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Natječaj za davanje u zakup poslovnih prostora u vlasništvu Grada Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole

Tot, Hucaljuk, nogometašice Viktorije i boksači Radničkog najbolji u Brodu

Žrtva trčanja 21,5 kilometar neznatna u odnosu na živote hrabrih seljaka koji su se borili za istinu

Održan Valentino kup 2020.

Humanitarni koncert za potrebe sibinjske osnovne škole uz natupe KUD-ova i Opće Opasnosti