Djevojčica Lea Vurušić (11) ponovno treba vašu pomoć!

Lea Vurušić, 11 - godišnja djevojčica iz Slavonskog Broda, koja boluje od kongenitalne kifoze i torakalne skolioze, ponovno treba pomoć dobrih ljudi. Naime, pred Leom su iznova dvije iznimno skupe operacije kralježnice u Zagrebu, koje njezina majka Lucija Novak nažalost nije u mogućnosti sama platiti. Stoga nam se iznova obratila da prenesemo apel za humanitarnu akciju prikupljanja potrebnih novčanih sredstava za pokrivanje troškova operacije njezine kćeri Lee.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 21.02.2020
Djevojčica Lea Vurušić (11) ponovno treba vašu pomoć!


 Poštovani, 

Obraćam Vam se u nadi da ćete pomoći i uključiti se u humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava za četvrtu i petu operaciju kralježnice moje kćeri Lee Vurušić kojoj je ta operacija neophodna.
 
Moja kći Lea rođena je 15. prosinca 2008. godine u blizanačkoj trudnoći s nizom prirođenih deformacija na kralježnici i dijagnozom kongenitalne kifoze i torakalne skolioze. Lea je od svoga rođenja pa sve do sada hrabro prošla tri operacije kralježnice te ju nažalost očekuju još dvije velike operacije u Specijalnoj bolnici Arithera u Zagrebu za koje se sada pripremamo.
 
Prvi puta Lea je operirana 27. listopada 2010. godine na 'Dubravi' kod profesora Vladimira Kovača te su joj tim zahvatom ugrađene dvije titanske šipke. Drugi puta Lea je operirana 30. svibnja 2016. godine gdje su joj pri zahvatu namještane šipke i izvađena jedna titanska šipka (desna) koja je Lei smetala pri rastu. Treća operacija uslijedila je 25. lipnja 2017. godine gdje je Lei izvađena i posljednja titanska šipka (lijeva) te joj je ugrađena jedna fiksna šipka i jedna šipka sa kliznim vijcima.
 
Četvrta i peta operacija Lei su neophodne, prema svim nalazima i mišljenju, kako profesora Kovača tako i cijelog specijaliziranog tima, Lea mora na operaciju koja zahtjeva pristup i s prednje strane tj. preko prsišta i sa zadnje strane tj. s leđa. Nažalost zbog složenosti operacijskog zahvata, operacija se neće moći odraditi odjednom već Lea mora ići na dvije operacije koje će biti u razmaku od tjedan dana. Pristup preko prsišta će omogućiti korekciju rebara i podizanje trupa prema gore, a s leđa da se izvade već postojeće šipke i korigiraju gornji i donji dio kralježnice na kojima kralješci još nisu srasli. 
 
Datuma 28. siječnja 2020. stigao je predračun od bolnice za Leinu operaciju koji iznosi 223.024,50 kune. HZZO ne pokriva troškove operacije jer je profesor Kovač u mirovini te privatno radi u specijalnoj bolnici Arithera, a ne postoji specijalist koji bi ga zamijenio. To nažalost znači da osobno moram platiti cjelokupni iznos operacije. Ja, kao samohrana majka četvero djece i k tome nezaposlena, nisam u mogućnosti podmiriti trošak operacije niti dobiti nenamjenski kredit i zato nemam drugih mogućnosti osim donacijom prikupiti iznos do termina operacije. Iz toga razloga Vas pozivam i molim za razumijevanje i novčanu pomoć mojoj kćeri Lei.
 
 Cjelokupni iznos uplaćuje se direktno na račun koji je otvoren za Leu u bolnici Arithera. Račun će biti automatski zatvoren čim se skupi potreban iznos.
 
PODACI ZA UPLATU:
Lea Vurušić
IBAN: HR6824880011500130695
Specijalna bolnica Arithera, Bukovačka cesta 1, 10000 Zagreb
SWIFT (za uplate iz inozemstva): BFKK HR 22 
 
 
Uz veliku zahvalnost i s poštovanjem,
Lucija Novak
 

Zadnje vijesti

49 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Brodska bolnica domaćin Hrvatskog tečaja medicinskog odgovora na veliku nesreću

Mjesec je borbe protiv raka dojke i podsjetnik da se ne odgađaju preventivni pregledi

FOTO GALERIJA

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška

Župan Marušić obišao radove energetske obnove novogradiške bolnice

Proslavljena 50. obljetnica posvete župne crkve Krista Kralja u Slavonskom Brodu

13. Pečenkijada na Poloju okupila 65 ekipa