Diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan obitelji

Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji kojeg su 1989. godine proglasili Ujedinjeni narodi. Prvi je obilježen 15. svibnja 1994. pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego topli i bliski odnosi roditelja i djece” kojim međunarodna zajednica stavlja uskličnik na obitelj kao temeljnu jedinicu društva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.05.2018
Diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan obitelji


 Međunarodni dan obitelji svake se godine obilježava raznim događanjima kojima se društvo nastoji osvijestiti o važnosti obitelji te da se iz obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima i vjerovanjima koji grade svijet budućnosti – naročito danas, kada se za obitelj nema vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana obitelji je „Obitelji i inkluzivna društva“.

Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, Ministarstvo socijalne politike i mladih uputilo je čestitku u kojoj ističe da je taj dan najbolja prilika za podizanje svijesti javnosti o važnosti dostojnog položaja obitelji u društvu, promicanju podrške obitelji i značaja obiteljskih vrijednosti.

Dan obitelji prigodno je obilježen u Novoj Gradiški, u organizaciji Društva Naša djeca i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška- Grada prijatelja djece. Okupili su se brojni roditelji zajedno s djecom, te kroz igru, pjesmu i druženje proslavili njima posvećen dan.
 
Majke i sinovi, kćerie i očevi zajedno su provodili vrijeme uz interaktivne igre u laganom natjecateljskom duhu. Koliko dobro zajedno surađuju mogli pokazati u igrama poput vješanja kuhinjskih krpa i čarapa, gađanja limenki lopticama, igri memory, te gađanju mete. 
 
Verica Lukačević, jedna od idejnih organizatorica, naglasila je da upravo u ovo vrijeme kojim dominiraju žurba, brzina i stresan način života treba što više vremena provoditi zajedno, obitelji sa svojom djecom, ali i odlučiti se na stvaranje iste, jer obitelj je okosnica života. 
 
Najuspješnije su dočekale i vrijedne nagrade, ali ni oni manje uspješni nisu otišli praznih ruku. I njihov rad i trud, volja i sudjelovanje također su nagrađeni. Na posljetku, ipak je važno sudjelovati, odnosno provesti kvalitetno vrijeme s obitelji, ne samo na Dan obitelji, nego i svaki drugi dan u godini. 

 

Zadnje vijesti

Marsonia napravila preokret i slavila protiv Mladost

Civilni stradalnici Domovinskog rata još čekaju svoja zakonska prava; država poručuje: budite strpljivi

Održana 2. Memorijalna biciklijada

VIJESTI

16. SUSRET SJEĆANJA NA DJECU POGINULU U DOMOVINSKOM RATU

Civilni stradalnici Domovinskog rata još čekaju svoja zakonska prava; država poručuje: budite strpljivi

FOTO GALERIJA

Gradska knjižnica obilježila 70 godina osnutka i rada

Promotivna i svaka druga simbolika povezanosti gradova stradalnika, Vukovara i Slavonskog Broda

Slavonski Brod posjetili ravnatelji osnovnih škola Zagrebačke županije

Tri zlata u Splitu za brodski karate

Hrvatski misionar -bogoslov Josip Brnjić poziva na humanitarnu akciju za djecu s posebnim potrebama u Tanzaniji