Diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan obitelji

Danas se obilježava Međunarodni dan obitelji kojeg su 1989. godine proglasili Ujedinjeni narodi. Prvi je obilježen 15. svibnja 1994. pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego topli i bliski odnosi roditelja i djece” kojim međunarodna zajednica stavlja uskličnik na obitelj kao temeljnu jedinicu društva.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.05.2018
Diljem svijeta obilježava se Međunarodni dan obitelji


 Međunarodni dan obitelji svake se godine obilježava raznim događanjima kojima se društvo nastoji osvijestiti o važnosti obitelji te da se iz obiteljskog okruženja stvaraju ljudi sa svojim karakterom, stavovima i vjerovanjima koji grade svijet budućnosti – naročito danas, kada se za obitelj nema vremena ni uvjeta da se razvija u zajedništvu i toleranciji. Ovogodišnja tema Međunarodnog dana obitelji je „Obitelji i inkluzivna društva“.

Povodom Međunarodnog dana obitelji koji se obilježava 15. svibnja, Ministarstvo socijalne politike i mladih uputilo je čestitku u kojoj ističe da je taj dan najbolja prilika za podizanje svijesti javnosti o važnosti dostojnog položaja obitelji u društvu, promicanju podrške obitelji i značaja obiteljskih vrijednosti.

Dan obitelji prigodno je obilježen u Novoj Gradiški, u organizaciji Društva Naša djeca i pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška- Grada prijatelja djece. Okupili su se brojni roditelji zajedno s djecom, te kroz igru, pjesmu i druženje proslavili njima posvećen dan.
 
Majke i sinovi, kćerie i očevi zajedno su provodili vrijeme uz interaktivne igre u laganom natjecateljskom duhu. Koliko dobro zajedno surađuju mogli pokazati u igrama poput vješanja kuhinjskih krpa i čarapa, gađanja limenki lopticama, igri memory, te gađanju mete. 
 
Verica Lukačević, jedna od idejnih organizatorica, naglasila je da upravo u ovo vrijeme kojim dominiraju žurba, brzina i stresan način života treba što više vremena provoditi zajedno, obitelji sa svojom djecom, ali i odlučiti se na stvaranje iste, jer obitelj je okosnica života. 
 
Najuspješnije su dočekale i vrijedne nagrade, ali ni oni manje uspješni nisu otišli praznih ruku. I njihov rad i trud, volja i sudjelovanje također su nagrađeni. Na posljetku, ipak je važno sudjelovati, odnosno provesti kvalitetno vrijeme s obitelji, ne samo na Dan obitelji, nego i svaki drugi dan u godini. 

 

Zadnje vijesti

'Brodski list' postao 'Posavska Hrvatska'

U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića

Briljantan uspjeh za brodske "Alfe" na turniru u Ohridu: 2 zlatne i 2 srebrne medalje!

VIJESTI

Prvi mladomisnik nakon 40 godina

U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića

SPORT

ITF Taekwon-do turnir Ohrid Open 2019.

Briljantan uspjeh za brodske "Alfe" na turniru u Ohridu: 2 zlatne i 2 srebrne medalje!

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U dječjem folklornom kampu u Donjim Andrijevcima sudjelovalo 40 učenika

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine