Devetnica Velikoj Gospi u Brodskom Vinogorju počinje u četvrtak, 6. kolovoza

Velikogospojinski dani proslavljaju se ove godine u slavonskobrodskoj župi Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju pod geslom“Što god vam rekne, učinite!“ (Iv 2,5).

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.08.2020
Devetnica Velikoj Gospi u Brodskom Vinogorju počinje u četvrtak, 6. kolovoza


 U devetnici, koja započinje u četvrtak, 6. kolovoza i traje do petka 14. kolovoza,  duhovni program od 6. do 11. kolovoza počinje u 19 sati euharistijskim slavljem.

Predvoditelji slavlja su; prvoga dana, u četvrtak domaći župnik Krunoslav Karas, u petak vlč. Stjepan Sokolović, svećenik u miru, u subotu mons. Stjepan Belobrajdić, svećenik u miru,  u nedjelju je grkokatoličku liturgiju predvode preč. Nikola Stupjak, župnik i dekan grkokatolički, te vlč. Aleksandar Hmilj, brodski grkokatolički župnik, u ponedjeljak slavlje predvodi vlč. David Sluganović, brodski župnik. 

U sklopu devetnice duhovnu obnovu od  srijede 12. do petka 14. kolovoza predvodi o. Dražen Marija Vargašević. Program svakoga dana počinje  krunicom u 18 sati. Euharistijsko slavlje je u 19 sati, a potom klanjanje pred Presvetim.

U četvrtak 12. kolovoza je i mogućnost susreta s voditeljem od 10 sati kada će održati prigodno predavanjem na temu „Kontemplacija i mistika“..

Na svetkovinu Velike Gospe misna slavlja  su: u 6, u  8, u 10.30, u 17, i u 19 sati. 

Središnje hodočasničko slavlje s početkom u 10.30 predvodi o. Dražen Marija Vargašević. Pod misom će biti posveta župe Presvetom Srcu Isusovu po Bezgrješnom Srcu Marijinu  i blagoslov s Presvetim.

Ostale mise predvode; u 6 sati vlč. Stjepan Sokolović, u 8 sati mons. Stjepan Belobrajdić, u17 sati je misa s blagoslovom djece, a u 19 sati zahvalnu misu predvodi župnik Krunoslav Karas.

Prilika za ispovijed u devetnici svakoga je dana od 18 sati, a na Veliku Gospu od 6 do 12 sati i od 16.30 do 19 sati.

 

Zadnje vijesti

Sutra se održava Brodski hodaton

Ukupno 436 prometnih prekršaja, najviše nepropisne brzine

Alkoholiziran vikao na zaposlenice kasina, 18-godišnjak pod utjecajem alkohola vrijeđao policajce

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“