Dekan Samardžić: To je promocija vrijednosti jednog društva

U prepunoj Kazališno-koncertnoj dvorani I.B.Mažuranić u petak održana je svečana promocija sveučilišnog specijaliste strojarstva, magistri i magistara inženjera strojarstva i sveučilišnih prvostupnica i prvostupnika inženjera strojarstva na Strojarskom fakultetu u Slavonskom Brodu, Sveučilišta J.J.Štrosmajera u Osijeku.

Objava: BG / BrodPortal | Datum objave: 09.12.2016
Dekan Samardžić: To je promocija vrijednosti jednog društva


 Ova svečana promocija je jubilarna, 30. i najveća do sada na slavonskobrodskom Strojarskom fakultetu. U tih 30 promocija diplome o završenom zvanju strojarske struke steklo je čak više od 4000 diplomanata, a da sve bude izraženo velikim brojkama ova 30. održava se u 55.jubilarnoj godini postojanja slavonskobrodskoga Strojarskog fakulteta.

Ovoga puta u dvorani I.B.Mažuranić uručene su diplome odnosno promovirano je 108 sveučilišnih prvostupnica i prvostupnika inženjera strojarstva, 96 magistri i magistara inženjera strojarstva i jedan sveučilišni specijalista strojarstva, dakle ukupno čak 205 mladih ljudi.

-Naši studenti dolaze u naš grad Slavonski Brod iz gotovo svih dijelova RH i to je ono na što smo posebno ponosni jer smo prepoznati kao kvalitetna visokoškolska obrazovna institucija ne samo na području istočne Hrvatske nego već i izvan granica RH. Danas diplomanti dobivaju diplome koje svjedoče da su uspješno završili jednu vrlo važnu etapu svoga obrazovanja. Promocija i uručenje diploma svečani je čin koji se pamti cijeloga života, to je priznanje i potvrda vrijednog rada studenata, ali i uloženog truda njihovih profesora i njihovih obitelji. Svoje stečene kvalifikacije oni će koristiti kako u svome osobnom razvoju tako i u cilju razvoja svoga okruženja i svoje domovine. Put kojim su prošli promoventi nije bio ni lagan ni jednostavan, ali su ga uspješno prošli jer su vjerovali u sebe. Na tome putu imali su punu podršku institucije Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu i Sveučilišta u Osijeku koje su izabrali kao mjesto stjecanja znanja. To je promocija vrijednosti jednog društva-kazao je, među ostalim, u svome prigodnom pozdravnom obraćanju diplomantima i brojnim gostima na svečanoj promociji prof.dr.sc. Ivan Samardžić, dekan Strojarskog fakulteta u Slavonskom Brodu, koji je istom prigodom uručio i 13 dekanovih nagrada uspješnim studentima. 

U ime župana Brodsko-posavske županije čestitke promoventima uputila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i kulturu mr. Anica Vukašinović, u ime gradonačelnika Slav.Broda Mirka Duspare dogradonačelnik prof.Hrvoje Andrić, u ime Sveučilišta u Osijeku prorektor prof.dr.sc. Tomislav Mrčela.

Zadnje vijesti

Tri zlata, srebra i bronce za Taekwondo klub Škorpion Gornja Vrba

U prva tri mjeseca 2017. prihodi Đure Đakovića 159 milijuna kuna, rashodi 152 milijuna

Program za podsjećanje na najteže dane Broda u Domovinskom ratu

SPORT

3. Lekenik open 2017.

Tri zlata, srebra i bronce za Taekwondo klub Škorpion Gornja Vrba

FOTO GALERIJA

Kako isklesati tijelo do ljeta – zar je to moguće?

Radio Slavonija i Brođani za obitelj Fogadić prikupili 8 tisuća kuna

Izložba Ive Šebalja ‘Slikarstvo traži vrijeme’ nakon Opatije dolazi u Brod

Stotinu djece preuzelo obnovljeno igralište u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavska županija ima privilegij da su u njoj sačuvane čak dvije prašume