Dejan Radanac u očekivanju cestovnih utrka

Dugo Slavonski Brod nije imao svog prvaka Hrvatske u trčanju, dok ga sada ima. U posljednje vrijeme Dejan Radanac dominira na cestovnim utrkama na 100 km. Bez obzira na korona krizu može ga se svaki dan vidjeti kako trči po gradu te se priprema za ostatak sezone ukoliko bude određenih natjecanja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 13.05.2020


 Dejan Radanac premda će 28. lipnja napuniti 35. godina još uvijek nije u najboljim godinama za ultramaraton. One su pred njim i premda je u posljednje 3 godine prvak Hrvatske na cestovnim dionicama na 100 km nije dostigao svoj maksimum. Ove godine ima i drugi najbolji rezultat na svijetu na 100 km, dok je ove godine na Prvenstvu Hrvatske postavio novi državni rekord, odnosno popravio je svoj od prošle godine.

Radanac je rođen u Novoj Gradiški, dok je odrastao u Adžamovcima. Sa 6. godina počeo je igrati nogomet u Poletu iz Adžamovaca, dok je još nastupao za Slogu iz Nove Gradiške i Budućnost iz Rešetara.

Nogomet je Radanac igrao do svoje 26. godine, dok se trčanjem počeo baviti od 2012, dakle u posljednjih 8 godina. Krenuo je s manjim dionicama, a onda je s vremenom povećavao kilometražu.

U ovoj godini nastupio je na samo 2 natjecanja. Sezonu je počeo u Splitu u kojem je održan maraton na koji nije otišao potpuno spreman. Više mu je to bila priprema za državno prvenstvo pa je tako u Splitu zauzeo 4. mjesto. Zato je na Prvenstvu Hrvatske bio pravi te je postavio novi državni rekord. Sada svakodnevno trenira trčeći po gradu, pa do Poloja i u Šumi Striborovoj.

U ovom mjesecu Radanac je trebao ići u rumunjski Temišvar na Balkansko prvenstvo koje je odgođeno kao i druga natjecanja.

Osim Balkanskog prvenstva u rujnu se u Nizozemskoj trebalo održati najvažnije natjecanje u ovoj godini, a to je Svjetsko prvenstvo na 100 km koje je također odgođeno. Bez obzira na sve Dejan Radanac nada se utrkama ove godine na kojima će opravdati sve naslove i rekorde koje posjeduje.

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske