Dejan Radanac s novim rekordom Hrvatske pobjednik Polojske ultre

Drugu godinu za redom Ultramaraton klub Mazator bio je domaćin Prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju na 100 km.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.03.2021


 Ovo natjecanje održalo se u sklopu 5. Polojske ultre koja se prijašnjih godina trčala s vremenskim ograničenjem od 6 i 12 sati. Prošle godine trčalo se na 50 i 100 km, dok su tu bile i štafete na istim dionicama. Ove godine zbog svih mjera nije se trčalo na 50 km, dok nisu bile niti štafete, ali je zato Dejan Radanac postavio novi državni rekord.

S  obzirom da je Dejan Radanac koji je rodom iz Adžamovaca, a živi u Slavonskom Brodu trostruki prvak Hrvatske u cestovnom trčanju na 100 km, on je ove godine bio među favoritima za naslov. Najveći konkurent bio mu je Zagrepčanin Goran Murić koji je aktualni prvak Hrvatske u maratonu. Kada je on odustao Radancu se otvorio put do naslova premda je od početka bio u stalnom vodstvu. Prvih 50 km bio je u društvu Marka Bićanića iz Starog Topolja, a onda se počeo odvajati te je u cilj ušao s vremenom od 6 sati, 54 minute i 45 sekundi. To je za 20 minuta bolje od prošlogodišnjeg svog vremena te je tako Radanac oborio vlastiti i postavio novi rekord za 4. uzastopni naslov prvaka Hrvatske.  

Odličnu utrku odradio je i Marko Bićanić koji je u cilj ušao kao drugi sa samo 3 minute iza Radanca te je i njegovo vrijeme bolje od prošlogodišnjeg rekorda. On je utrku na 100 km istrčao za 6 sati 57 minuta i 6 sekundi te su on i Radanac ispunili A normu za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Berlin 2022. godine.

Prvi put na Polojskoj ultri nastupio je Riječanin Pavle Kruljac koji je imao malo veći vremenski zaostatak za Radancem i Bićanićem od preko 25 minuta, međutim, on može biti zadovoljan s 3. mjestom.

Među 68 prijavljenih na 5. Polojskoj ultri koja je bila PH u cestovnom trčanju na 100 km nastupile su 22 žene što je lijepa brojka. S obzirom da nije nastupila Svjetska prvakinja Splićanka Nikolina Šustić Stanković, dominirale su članice AK Sljeme iz Zagreba koje su osvojile prva 3 mjesta. Tako je do naslova došla Riječanka Ingrid Nikolesić, ispred prošlogodišnje pobjednice Veronike Jurišić i Maje Bonačić. Od Brođanki najbolji plasman imala je Ines Jozić koji je na kraju osvojila 5. mjesto. Nova prvakinja Hrvatske Ingrid Nikolesić imala je vrijeme 7 sati i 56 minuta.

U ekipnom plasmanu u ženskoj i muškoj konkurenciji do naslova je došlo zagrebačko Sljeme, dok vrijedi izdvojiti da je Ultramaraton klubu Mazatoru kod muškaraca pripalo drugo, a Martinu iz Dugo Sela 3. mjesto.

Za Brođane su osim Marka Bićanića još nastupili: Vedran Dulj, Duško Štrbac, Stjepan Vukelić, Matko Bednjanec i Mario Lovrić.

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška