Dejan Radanac pobjednik na Kotliću s novim rekordom staze

Do sada je Trkački klub BraCe u pravilu polovicom rujna organizirao tradicionalnu brdsku trail utrku Kotlić koja se održava kod Antene u Brodskom Vinogorju.

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.10.2020
Dejan Radanac pobjednik na Kotliću s novim rekordom staze


 Za razliku od prijašnjih godina, ove je utrka premještena na kraj listopada što se pokazalo kao dobra odluka. Naslov od prošle godine branio je Krešimir Valentić iz Požege koji nije uspio u tome iz razloga što je nastupio Dejan Radanac koji je ove godine dominirao na Koltiću.

Bila je ovo 8. brdska trail utrka Kotlić koju tradicionalno organizira Trkački klub BraCe i na kojoj se prijavilo 15 sudionika. Većina ih je iz Slavonskog Broda, dok su došli i oni iz ostalih mjesta s područja Brodsko – posavske županije: Oriovca, Sibinja i Garčina. Uz njih svoje predstavnike imali su: Zagreb Osijek, Požega i Slatina tako da se na ovogodišnjoj utrci okupilo lijepo društvo. Svi oni trčali su 4 kruga, dok je 1 bio dužine 2 kilometra i 600 metara. 

Cijeli krug ima penjanja i spuštanja kao i visinsku razliku od 260 metara. Trčalo se 70 % po makadamu i 30 % po asfaltu tako da je za istrčati ovu dionicu trebala dobra fizička priprema. Od starta do cilja u vodstvu je bio trostruki cestovni prvak Hrvatske na 100 km Dejan Radanac koji je za 4 minute srušio dosadašnji rekord staze koji je držao Mario Tissauer. Novo vrijeme sada iznosi 40 minuta i 32 sekunde.

Radanca u ovoj godini još očekuju 2 PH i to prvo 7. studenog u Varaždinu državno prvenstvo u krosu, a 2 tjedna nakon toga i Plitvički maraton. Drugi u cilj s gotovo 7 minuta zaostatka za Radancem bio je prošlogodišnji pobjednik Požežanin Krešimir Valentić koji je imao vrijeme 47,19.

Treći je u cilj s 26 sekundi zaostatka za Valentićem ušao Brođanin Goran Vučković koji je imao solidno vrijeme od 47. minuta i 45 sekundi.

U konkurenciji žena najbolja je bila Brođanka Marina Nenadović koja je ovu dionicu istrčala za sat i 19 sekundi, dok su iza nje bile Martina Vučković i Sanja Šemuga.

Najaviše naslova i 3 i to sva uzastopna na brdskoj trail utrci Koltić ima Goran Marinac  koji ove godine nije nastupio. Uz njega pobjednici su još bili: Vlatko Prebeg koji je slavio na prvoj utrci pa: Mario Tissauer, Slaven Dugalić – Toffolini, Krešimir Valentić prošle godine i ove s novim rekordom staze sjajni Dejan Radanc.

Zadnje vijesti

Jutra uz jače mrazeve, bez toplije odjeće nikamo

131 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu završena nakon 20 godina

FOTO GALERIJA

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”