Darku Ercegu dva finala na Turniru olimpijskih nada u Češkoj

Svoj debitantski nastup na Turniru olimpijskih nada kanuist Marsonije Darko Erceg okrunio je s čak dva A finala – u kanuu jednokleku na dionici od 200m i kanuu dvokleku s partnerom Rafaelom Kolundžićem iz KKK „Oriolik“ iz Slavonskoga Kobaša na istoj dionici.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.09.2017
Ovoga je vikenda (15. – 17. rujna) u češkim Račicama održan Turnir olimpijskih nada koji se smatra neslužbenim svjetskim prvenstvom za mlađe uzraste (do 17 godina). Na Turniru je nastupilo gotovo 800 kajakaša i kanuista iz čak 33 države svijeta, a među njima i devetero članova mlade hrvatske kajak-kanu reprezentacije – Josip Lenac, Samuel Lucić i Adrijan Bužimkić iz KKK „Hrvatska Kostajnica“; Leona Pavlešin, David Aračić i Denis Folvarek iz KKK „Olimpik“; Rafael Kolundžić iz KKK „Oriolik“; Inga Karakaš i Darko Erceg iz KKK „Marsonia“. U pratnji sportaša u Račicama su boravili treneri Viktorija Mrđenović (KKK „Hrvatska Kostajnica“), Marko Lipovac (KKK „Olimpik“) i Zdenko Jambrešić (KKK „Marsonia“).

Hrvatski su sportaši u Račicama imali zapažene nastupe te su baš svi ostvarili plasman u polufinalne utrke na određenim dionicama. Tako je kajakašica Marsonije Inga Karakaš trećega dana turnira  izborila polufinale utrke na 200m te u njemu zauzela 8. mjesto. Najuspješnija hrvatska mlada nada je kanuist Darko Erceg koji je tijekom svoga prvog nastupa na Turniru olimpijskih nada izborio čak dva A finala. Drugoga dana turnira Darko je 5. mjestom u kvalifikacijama izborio polufinale u utrci kanua jednokleka na 500m te u njemu zauzeo 4. mjesto. Isti je uspjeh ponovio kanuistički dvojac Rafael Kolundžić-Darko Erceg.

Posljednjega dana turnira Erceg je, zauzevši 4. mjesto u kvalifikacijskoj utrci C-1 200m, također ostvario plasman u polufinale; 2. mjesto u polufinalu odvelo ga je u A finale ovoga jakog turnira u kojemu je zauzeo 9. mjesto. I kanuistički dvojac Kolundžić-Erceg sjajno je odveslao svoju kvalifikacijsku utrku na 200m te 5. mjestom ostvario plasman u polufinale; 3. mjestom u polufinalu plasirali su se u A finale u kojemu su potom zauzeli 9. mjesto.

Čestitke svim hrvatskim reprezentativcima na zapaženim nastupima, posebno Darku i Rafaelu jer je Hrvatska imala svoje predstavnike i u finalnim utrkama ovoga velikog svjetskog natjecanja!

Izvor: KKK Marsonia

Zadnje vijesti

Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba

U prometu za volanom s 1,83 promila

Gradske blagajne od ponedjeljka nastavljaju s radom

VIJESTI

Priopćenje za javnost stožera cz brodsko-posavske županije

Jedan novooboljeli na području županije, trenutno u karantenskom objektu 8 osoba

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji