Darko Katić novi predsjednik Lige protiv raka Brodsko posavske županije

Članovi Lige protiv raka Brodsko posavske županije danas su se okupili na redovitoj izvještajno - izbornoj skupštini na kojoj su se osvrnuli na dosadašnji rad, najavili nove aktivnosti Lige u narednom razdoblju i izabrali novo vodstvo. Novi predsjednik je Darko Katić.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.04.2019
Darko Katić novi predsjednik Lige protiv raka Brodsko posavske županije


Darko Katić novi je predsjednik Lige protiv raka Brodsko posavske županije. Odlučili su tako članovi skupštine lige na redovnoj izvještajno izbornoj sjednici u prostorima Poliklinike, Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu

"Zahvaljujem svim članovima skupštine na ukazanom povjerenju, pred nama je novo razdoblje u kojemu nastavljamo 50-godišnji uspješan rad Lige protiv raka, a to jeprije svega rad na prevenciji svih zloćudnih bolesti, edukaciji stručnjaka i humanitarnosti u prikupljanju donacija za pomoć u liječenju oboljelih", rekao je Darko Katić.
 
Skupštinu Lige čini 60-ak članova. Danas je proširena s 20 novih. A o radu i aktivnostima Lige u proteklih četiri godine izvijestio je članove skupštine dosadašnji obnaštelj dužnosti predsjednika prof. dr. sc. Davorin Đanić. Istaknuo je kako je u suradnji s udrugama oboljelih od raka dojke, raka debelog crijeva  i leukemije i limfomi realizirano niz akcija u edukaciji stanovništva na prevenciji i ranome otrkivanju malignih bolesti. 
 
U 2018. godini Liga je proslavila 50 godina djelovanja u Slavonskom Brodu. Tajnik županijske Lige prim. dr.sc Darko Jurišić nedavno je izabran za dopredsjednika nacionalne Lige, a dugogodišnji predsjednik i volonter dr. Zdravko Janč za svoj je predani humanitrarni rad u Ligi dobio i nagradu Ponos Hrvatske. A novome vodstvu zadatak je dovesti nove mlade ljude, volontere koji će zajednički i ustarjno raditi na provedbi svih aktivnosti koje su primarne Ligi protiv raka. Cilj je svima jasan – prevencija svih malignih bolesti i dostizanje mogućnosti što kvalitetnijeg i i učinkovitijeg liječenja oboljelih sugrađana.
 

Zadnje vijesti

Više požara i više posla za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe

Brodski ronici organiziraju tečaj ronjenja

Podjela bodova u derbiju kola u Podcrkavlju

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu