Danijel Cesarec prvi strijelac Gaja iz Zbjega

U Trećoj Županijskoj nogometnoj ligi – centar u ovoj polusezoni natječe se 12 klubova. Naslov prvaka jeseni pripao je Graničaru iz Stupničkih Kuta koji ima 2 boda prednosti ispred Posavca iz Kaniže. U sredini prvenstven ljestvice nalazi se još jedan klub iz Općine Bebrina i to Gaj iz Zbjega koji je na 7. mjestu, ali ga do trećeplasiranog Vatrogasca iz Grižića dijele 4 boda.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 04.01.2020
 U Nogometnom klubu Gaj iz Zbjega mogu biti zadovoljni s prvim dijelom sezone u Trećoj ŽNL – centar. Trenutno 7. mjesto trenutno je najbolji plasman Zelenih od kako su se 2018. godine ponovno aktivirali i vratili u natjecanje te nastavili s djelovanjem. Naravno da su veliki obol ovom rezultatu dala 2 prvoligaška igrača Danijel Cesarec i Goran Rubil koji imaju i bogato međunarodno iskustvo. Doduše oba su načeti ozljedama i nisu više za ozbiljan nogomet, tako da im igranje u Gaju predstavlja pravo zadovoljstvo.

U 11 utakmica ove jeseni u Trećoj ŽNL – centar ekipa trenera Adama Kučibradića zabilježila je 5 pobjeda, ima dvije neodlučene te je upisala 4 poraza. Sva 4 bila su na gostovanjima dok su od ASK-a iz Gornjih Andrijevaca i Mladosti iz Jakačine minimalno poraženi. U gostima su osvojena 4 boda i to pobjeda u Malinu i bod kod Trenka u Seocama. Na svom terenu u Zbjegu zabilježene su 4 pobjede, dok je bod odnio samo drugoplasirani Posavac iz Kaniže. Upravo je drugo poluvrijeme protiv Posavca i najbolje za nogometaše Gaja koje su odigrali ove polusezone. Naime, gosti iz Kaniže imali su na poluvremenu vodstvo od 3:0, a onda su u nastavku Zeleni s 2 gola Rubila i jednim Danijela Cesarca svojoj ekipi donijeli bod za konačnih 3:3. Upravo je Cesarec sa 6 golova iz 9 odigranih utakmica i najbolji klupski strijelac.

Iza Danijela Cesareca slijedi Julijan Kaljić koji je postigao 5 golova, dok su po 4 dali Danijel Majdančić i Domagoj Cesarec. Tu je i Goran Rubil koji je odigrao samo 4 utakmice, ali je zabio 3 gola tako da se od njega u proljeće očekuje puno bolji učinak.

Tijekom ove polusezone za Gaj je nastupilo 27 igrača među kojima je svih 11 utakmica odigrao samo Nikola Vlainić. Po 10 nastupa imaju: kapetan Matej Luketić, Danijel Majdančić i Matija Srbalj. U nastavku sezone želja Zelenih je pokušati se domoći 3. mjesta na kojem je Vatrogasac iz Grižića koji im bježi 4 boda, a koji će u 1. kolu na proljeće gostovati u Zbjegu.

Nogometaši Gaja su s prosjekom od 28,3 godina druga najstarija ekipa u  Trećoj ŽNL – centar iza Trenka iz Seoca. Isti prosjek godina kao i oni imaju i klubovi iz Banovaca i Malina. Zato su Zeleni s prosjekom od 65 gledatelja na svakoj od 11 utakmica najgledaniji klub u svom natjecanju što je svakako i zasluga Danijela Cesareca i Gorana Rubila.

Zadnje vijesti

Plenković u Slavonskom Brodu na sjednici ŽO HDZ-a, dogovorena dinamika rada za izbore

Drugi dan Hrvatskog Premier Tenisa obilježio spektakularan meč Majoli, Ivaniševića i mladih snaga

Nogometna akademija NOPO – Legen krenula s radom

VIJESTI

Parlamentarni izbori 2020.

Plenković u Slavonskom Brodu na sjednici ŽO HDZ-a, dogovorena dinamika rada za izbore

FOTO GALERIJA

Brza DC/AC punionica vozila na električnu energiju u gradu Slavonskom Brodu

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu