Dani Okusa hrvatske tradicije u studenom

Na sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije, kojoj su prisustvovali predstavnici 10 Županija potpisnica Ugovora o projektnoj suradnji, održanoj jučer 13.10. na Salašu Savus, dogovoreno je da će se, nakon jednogodišnje stanke (zbog pandemije Covid-19), nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine. a (od kojih su obvezno dva glavna jela s prilogom) i najmanje šest etiketa lokalnih pića, od čega su 4 vina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.10.2021
Dani Okusa hrvatske tradicije u studenom


 Kako se očekuje, u ovo drugo izdanje navedene manifestacije, biti će uključeno oko 110 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije s područja 13 hrvatskih županija. Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije svakodnevno nuditi 2 menija sastavljena od najmanje tri slijeda lokalnih tradicijskih jela. Restorani će ponudu oblikovati po vlastitom izboru u jednoj od četiri cijenovne grupe: od 75,00; 95,00; 125,00, ili 195,00 kuna. Drugi nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije biti će predstavljeni prigodnom konferencijom za medije u Zagrebu početkom studenoga, kada će ujedno biti predstavljen i prvi nacionalni katalog nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije pripremljen u digitalnom i tiskanom izdanju.

Standard Okusi tradicije za jedan novi objekt

Standard Okusi hrvatske tradicije – Okusi graničarskog Posavlja danas je primio još jedan ugostiteljski objekt s područja Brodsko-posavske županije koji je zadovoljio visoke kriterije Pravilnika o dodjeli standarda. Restoranu Kuća piva iz Slavonskog broda  standard je uručila  Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Brodsko-posavske županije, a primio ga je vlasnik objekta gospodin Željko Špalat.

Standard Okusi graničarskog Posavlja na području Brodsko posavske županije danas posjeduje četrnaest ugostiteljskih objekata. A na području 13 hrvatskih županija standard Okusi hrvatske tradicije danas  posjeduje gotovo 130 ugostiteljskih objekata koji u ponudi imaju  najmanje šest tradicijskih jel

Zadnje vijesti

Na autocesti A3 ozlijeđeni vozač (74) i suvozač (77)

U naletu na udarnu rupu, lakše ozlijeđen biciklist

HDZ-u 81, listi Duspara Mirko 59 i SDP-u 4 mandata na izborima za Vijeća Mjesnih odbora

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza

Brodska motorijada kao nekada: Poloj ponovo bikerska republika

Otvorene Plazma Sportske igre mladih na novim pomoćnim terenima