Danas je Svjetski dan bez mobitela

6. veljače je Svjetski dan bez mobitela (The World Day without mobile phones) što je sjajan povod da se progovori/piše o važnoj temi kao što je ovisnost odraslih i djece o pametnim telefonima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.02.2020
Danas je Svjetski dan bez mobitela
 Za razliku od prvih mobitela koji su imali funkcije zvanja i pisanja poruka, ova treća generacija telefona ima bezbroj aplikacija i alata koji zabavljaju i zaokupljaju čovjeka do zabrinjavajuće mjere otuđenja.

Tim povodom  donosimo glazbeni spot pjesme Aure pod nazivom Dan bez mobitela čija je poruka izrazito društveno angažirana i upućena svima koji su ovisni o mobitelima, a posebno roditeljima. Pjesma slikom i rječju govori o opsjednutosti roditelja mobitelima u toj mjeri da nemaju vremena za vlastitu djecu. 

"U društvu se uglavnom govori o problemu ovisnosti o tehnologiji kod djece od najranije dobi, međutim, mi smo ovim spotom ukazali da su roditelji prvi modeli od kojih djeca uče. Ako mama i tata non-stop zure u mobitel, kao u spotu, kako će istovremeno očekivati od djeteta da zuri u knjigu? Mobiteli su zamijenili kamere, satove, novčanike, pamćenje, a izgleda da mijenjaju i obitelj, prijatelje i međuljudske odnose", kaže autorica glazbe i stihova Dragana Vučić Đekić.

Zanimljivost spota  jest da u njemu glumi obitelj, roditelji, sestre, baka i deda što doprinosi autentičnosti i dramatičnosti. 

Zadnje vijesti

Ministarstvo graditeljstva namijenilo značajnu donaciju Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Završen tehnički pregled mosta Svilaj na koridoru Vc

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG