Danas je Svjetski dan bez mobitela

6. veljače je Svjetski dan bez mobitela (The World Day without mobile phones) što je sjajan povod da se progovori/piše o važnoj temi kao što je ovisnost odraslih i djece o pametnim telefonima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.02.2020
Danas je Svjetski dan bez mobitela
 Za razliku od prvih mobitela koji su imali funkcije zvanja i pisanja poruka, ova treća generacija telefona ima bezbroj aplikacija i alata koji zabavljaju i zaokupljaju čovjeka do zabrinjavajuće mjere otuđenja.

Tim povodom  donosimo glazbeni spot pjesme Aure pod nazivom Dan bez mobitela čija je poruka izrazito društveno angažirana i upućena svima koji su ovisni o mobitelima, a posebno roditeljima. Pjesma slikom i rječju govori o opsjednutosti roditelja mobitelima u toj mjeri da nemaju vremena za vlastitu djecu. 

"U društvu se uglavnom govori o problemu ovisnosti o tehnologiji kod djece od najranije dobi, međutim, mi smo ovim spotom ukazali da su roditelji prvi modeli od kojih djeca uče. Ako mama i tata non-stop zure u mobitel, kao u spotu, kako će istovremeno očekivati od djeteta da zuri u knjigu? Mobiteli su zamijenili kamere, satove, novčanike, pamćenje, a izgleda da mijenjaju i obitelj, prijatelje i međuljudske odnose", kaže autorica glazbe i stihova Dragana Vučić Đekić.

Zanimljivost spota  jest da u njemu glumi obitelj, roditelji, sestre, baka i deda što doprinosi autentičnosti i dramatičnosti. 

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama