Dan sjećanja na Brunu Bobana: Položili vijenac i zapalili svijeće

Nogometaši Marsonije, bivši trener i prijatelji Brune Bobana okupili su se danas u Velikoj u čast prerano otišlog mladog nogometaša.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.03.2019


 Prije točno godinu dana, 24. ožujka 2018. godine na travnjaku Stadiona uz Savu u Slavonskom Brodu prestalo je kucati srce Brune Bobana. Mladi nogometaš srušio se na terenu nakon što ga je lopta pogodila u prsa, a kasnije je preminuo zbog zatajenja srca.

Danas su se u Velikoj njemu u čast okupili nogometaši Papuka, Slavonije te njegove Marsonije, koji su jučerašnju utakmicu 3. HNL protiv Bedema započeli minutom šutnje. Isto će danas učiniti i nogometaši Slavonije te Oriolika. Nogometaši su posjetili crkvu, a zatim i Brunin mural te njegovo konačno počivalište gdje su ostavili vijence i svijeće, piše 24sata.hr.

U crkvi Sv. Augustina služena je misa zadušnica na kojoj su se okupili njegovi brojni prijatelji, bivši suigrači i trener.

Bruno Boban rođen je u Požegi 12. kolovoza 1992. godine, a prve nogometne korake zajedno s bratom Gabrijelom napravio je u svojoj Velikoj.

Tog kobnog dana asistirao je za vodstvo da bi se nekoliko minuta nakon srušio na travnjak. Četrdesetak minuta odvijala se prava drama, prvi mu je u pomoć pritrčao njegov šogor Mario Rezo, golman gostiju. Nitko sa stadiona nije otišao dok se Bruno u velikoj bitki borio za vlastiti život.

Hitna pomoć brzo je stigla, ali nažalost nije uspjela spasiti mladi život. Kasnija obdukcija potvrdila je da je Bruno Boban preminuo od zatajenja srca.

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske