Dan Općine Velika Kopanica uz svečanu sjednicu Općinskog vijeća

Općina Velika Kopanica slavi svoj dan i blagdan svog zaštitnika, sv. Ilije proroka. U toj prigodi održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, na kojoj se načelnik Ivan Meteš pohvalio realiziranim razvojnim projektima i najavio niz novih. Polaganjem vijenaca pred spomen obilježje čelnici Općine i uzvanici odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Velike Kopanice, a u župnoj crkvi svetog Ilije održano je svečano euharistijsko slavlje...

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 20.07.2022


U proteklih godinu dana Općina Velika Kopanica povukla je značajna sredstva iz nacionalnih i EU fondova - naglasio je načelnik Ivan Meteš. "Krajem prošle godine nastavljena je rekonstrukcija društveniog doma u Velikoj Kopanici - faza II, za što nam je dodijeljeno 300 tisuća kuna od Ministasrtva regionalnog razvoja, a radovi su završeni prošli mejsec. Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva dodijelilo je Općini 150 tisuća kuna za izgradnju LED javne rasvjete u ulici Gorjanci, radovi su završeni prošle godine. Za drugu fazu dobili smo dodatnih 120 tisuća kuna, radovi će početi kroz mjesec dana. U istoj ulcii riješena je i izgradnja ceste", kazao je načelnik:

Podsjetio je i da je u tijeku izgradnja društvenog doma u Kupini - za drugu fazu radova 250 tisuća kuna osiguralo je Ministarstvo regionalnog razoja. "Čak 5,1 milikuina kuna dobili smo iz Programa ruralnog arzvoja za uređenje traktorskih puteva. U suradnji s HZZ-om prošle smo godine imali 4 osobe na javnim radovima, a početkom ove još jednu. Njihove plaće financirane su u 100 postonom iznosu iz EU fonda", istaknuo Meteš. 

Općina brine i za demografiju. Uveli su niz mjera ojima je cilj zadržati i privući mlade.  "Uz to što brinemo o poljoprivredi, gospodarstvu, komunalnoj infrastrukturi, zapošljavanju, nismo zaboravili ni udruge, koji imamo dvadesetak- One su aktivne, rade odličan posao, inicijatori su i organizatori niza događanja i zato mogu računati na pomoć Općine", rekao je načelnik Meteš. 

"Uvjeren sam da smo dosadašnjim radom pokazali i dokazali kako smo vrijedni povjerenja naših građana i želim poručiti da nećemo odustati od nastojanja i ciljeva koje smo si javno zadali i koje namjeravamo provesti do konačne realizacije na dobrobit svih mještana naše općine. Za sve je u životu potrebno vrjeme, ono nas ograničava, ali nam daje i nadu da ćemo uspjeti", poručio je načelnik Općine Velika Kopanica. 

Iza svih realiziranih projekata stoji i Općinsko vijeće. Zeleno svjetlo dali su i za najveći projekt u najavi – izgradnju prvog dječjeg vrtića u Velikoj Kopanici. "Demografske mjere smatramo najvažnijima  jer budućnosti općine nema bez mladih, djece u vrtićima i školama te zaposlenih na obiteljskim gospodarstvima i tvrtkama", istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Jagić.

Programi proslae Dana Općine Velika Kopanica nastavljaju se u petak, 22. srpnja natjecanjem u kuhanju čobanca - Čobanijadom koju u središnjem parku organizira Lovačka udruga Šljuka, uz koncert Tamburaškog sastava 'Zlatna polja'.
 
U subotu 23. srpnja je Dan otvorenih cvrata DVD-a Velika Kopanica, u 18 sati pak dječja predstava u šatoru ispred Društvenog doma, a u večernjim satima koncert popularne 'Vatre' u mjesnom parku. 

Nedjelja, 24. srpnja donosi tradicionalnu smotru starog običaja 'Vidit će se na svetog iliju koja cura ima đuvegiju' u organizaciji KUD-a 'Ivan Filipović', a nakon smotre sve će goste u večernjim satima na pozornici u parku sigurno zabaviti  jedinstvena Nives Celzijus uz pratnju tamburaša 'Sinovi ravnice'!
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara