Dan Broda okupio Brođane u Zagrebu

Tradicionalna  Noć Brođana u Zagrebu i ove je godine okupila Brođane, ali u nešto drugačijoj organizaciji nego prethodnih godina.

Autor: Daniela Kuzmić | Datum objave: 23.05.2013
Naime, tijekom cijelog dana trajali su programi u organizaciji Turističke zajednice grada Slavonskog Broda. Prvi susret je bio na Ekonomskom fakultetu gdje se održalo predavanje o Klasteru „Slavonska košarica“ za područje regije Slavonije, a koji okuplja oko 100 proizvođača hrane, pića i rukotvorina. Direktorica Turističke zajednice Slavonskog Broda Biljana Lončarić pojasnila je okupljenim studentima ovaj turistički klaster koji je osnovan u Slavonskom Brodu, a sada je već ujedinio cijelu Slavoniju i Baranju.

Predavanje koje je oduševilo prepunu dvoranu Ekonomskog fakulteta bilo je ono ravnatelja Srednje škole Matija Antun Reljković Vlade Prskala. On je prezentirao rad na projektima i razvoj Poljoprivredne škole koji je mnoge studente ostavio bez teksta. Naime, Brođani znaju kako je povlačenjem sredstava iz EU fondova svoju školu doveo na jednu zavidnu razinu, čak i po europskim standardima. Svojim je predavanjem ujedno htio potaknuti mlade na nove ideje, projekte i iskorištavanje mogućnosti koje nam nudi ulazak u EU.

Neke od komada iz svoje kolekcije predstavila je modna kreatorica Tajana Jurišić, poznatija kao Taya koja je pojasnila kako dolazi do ideja i koje tkanine najviše koristi. Ona zapravo od nesvakidašnjih materijala kada je u pitanju modna industrija, izrađuje odjevne predmete i time im daje jednu posebnu notu.

U popodnevnim satima mnoštvo zainteresiranih se uputilo na predstavu „San ivanjske noći“ u izvođenju Satiričnog kazališta mladih iz Slavonskog Broda pod vodstvom Silvija Stilinovića. Mladi glumci su ovu predstavu izveli s puno mladenačkog zanosa i glumačke strasti, uz iskusne voditelje koji s njima i glume Tomislava Golla i Silvija Stilinovića.

Večer je završila u pivnici Zlatni medo gdje je mnoge Brođane zabavljao TS Širok šor, a ovom druženju prisustvovao je i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Nije krio oduševljenje Slavoncima, te je napomenuo kako rado dolazi u Brod kod svoga kuma. Obećao je osigurati prostorije za Udrugu Brođana u Zagrebu pa se uistinu nadamo da će se obećanje i ispuniti. Zabava je potrajala do dugo u noć uz dobru hranu, vrhunska piva i tamburicu.

{youtube}my0RTaqMRj8|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Davoru radovi na projektima teku nesmetano unatoč situaciji s koronavirusom

Građani se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i pozvali policiju

Učenici medicinske škole povodom Svjetskog dana zdravlja dali podršku svim zdravstvenim djelatnicima

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji