Đakovčani i Brođani svake srijede odmjeravaju snage na košarkaškom terenu

Nakon završetka košarkaške sezone u Đakovu se svake srijede igraju zanimljive revijalne utakmice između košarkaša iz Đakova i Slavonskog Broda.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 31.05.2019
Đakovčani i Brođani svake srijede odmjeravaju snage na košarkaškom terenu


 S obzirom da su slavonskobrodska braća Matej i Marko Karlović u prošloj sezoni bili članovi KK Đakovo oni su za sobom povukli preostale igrače iz Slavonskog Broda. Nije pravilo da u utakmicama 5 na 5 igraju Đakovčani protiv Brođana, već se ravnomjerno igrači podijele kako bi utakmice bile zanimljivije i gledljivije. Tako se u tim susretima može vidjeti puno dobrih i atraktivnih poteza, dok igrači paze jedni na druge kako ne bi došlo do ozljeda.

Za Đakovčane nastupaju: Antun Hrkač (ranije član Vrijednosnica Osijek), Kristijan Vladović (nekada igrao za Jolly iz Šibenika), Matej Češkić i Šimun Vukadin koji je 2001.godište i koji je tek prije godinu i pol počeo ozbiljno trenirati košarku (na snimci u dresu Real Madrida s broj 7) te je svojim atraktivnim potezima pokazao veliki potencijal. Naravno tu je i trener KK Đakovo Marijan Petrović koji jednako tako dobro može igrati i parirati navedenim igračima.

Brođane predstavljaju braća Marko i Matej Karlović koji je u dresu Đakova u prošloj sezoni s 25,5 koševa u prosjeku bio prvi strijelac Prve Hrvatske lige te će od jeseni karijeru nastaviti na Islandu. Tamo je već od prošle godine Mario Matasović bivši igrač Svjetlost Broda koji također svake srijede dolazi u rodni grad svoga oca Željka nekadašnjeg nogometaša BSK-a (danas Marsonije) te je on nakon završetka američkog sveučilišta prvi profesionalni ugovor potpisao na Islandu za Njardvik. Na američkom collegu su Gabrijel Divić iz Beravaca i Tino Šebalj iz Slavonskog Broda koji su zajedno bili u juniorima Cibone, dok je Divić ranije igrao za pretkadete i kadete Đakova. On je sada na Harding university u Arkansasu, dok je također 20.-to godišnji Šebalj na Collin Collegu pokraj Dallasa u Texasu. U Đakovu na utakmice srijedom dolazi još jedan igrač iz Slavonskog Broda koji ima iskustva s američkog sveučilišta, a to je Davor Galić koji je u Americi bio zajedno u ekipi s Hickmannom i Hinesom koji su danas jedni od ponajboljih igrača u Europskim klubovima. Osim toga Davor Galić igrao je protiv danas možda najboljeg igrača na svijetu Stepha Curryija te su se i međusobno čuvali. Iz Broda na utakmice u Đakovo dolaze Domagoj Zirdum i Krešimir Kolovrat koji su igrali u nekadašnjoj B-1 ligi te u Županijskoj ligi.

Sve u svemu skupilo se tu jedno lijepo društvo, a želja je da se osim srijede preko tjedna isti igrači nađu i na međusobnim utakmicama u Slavonskom Brodu.

Zadnje vijesti

Više požara i više posla za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe

Brodski ronici organiziraju tečaj ronjenja

Podjela bodova u derbiju kola u Podcrkavlju

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu