Đakovačko osječka nadbiskupija dobit će četiri nova svećenika; među njima i Brođanin vlč. Luka Ćosić

I ove godine, na svetkovinu apostolskih prvaka svetih Petra i Pavla, 29. lipnja, u đakovačkoj će katedrali polaganjem ruku i posvetnom molitvom nadbiskupa metropolite mons. Đure Hranića biti zaređena četiri nova svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije! To su vlč. Luka Ćosić iz župe sv. Josipa radnika Slavonski Brod, vlč. Dominik Nedeljković iz župe sv. Josipa radnika Osijek, vlč. Filip Sertić iz župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Sibinju, te Domagoj Vidaković iz župe sv. Grgura Velikog u Šljivoševcima, filijala Kućanci.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 18.06.2019
Đakovačko osječka nadbiskupija dobit će četiri nova svećenika; među njima i Brođanin vlč. Luka Ćosić


Luka Ćosić rođen je 22. listopada 1994. u Slavonskom Brodu od oca Ivice i majke Katice r. Đaković. Srednjoškolsko obrazovanje  završio je u Zagrebu, u Nadbiskupskoj klasičnoj gimnaziji, istovremeno boraveći u Međubiskupijskom sjemeništu na Šalati. Po    završetku srednje škole, 2013.  upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu kao student laik. Sljedeće akademske godine ulazi u Bogoslovno sjemenište. Za đakona je zaređen 21. listopada 2018., a đakonski praktikum obavljao je u Župi sv. Jakova apostola u Gunji. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Psalma 37: Prepusti Gospodinu putove svoje, u njega se uzdaj i on će sve voditi (Ps 37,5). Mladu misu slavit će 7. srpnja u Župi sv. Josipa radnika u Slavonskom Brodu.

Dominik Nedeljković rođen je 8. kolovoza 1993. u Osijeku od oca Zvonka i majke Sanje r. Švajnbert. Po završetku srednje škole upisuje Ekonomski fakultet u Osijeku, a nakon završene prve godine prekida studij i 2013. upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu i stupa u Bogoslovno sjemenište. Za đakona je zaređen 21. listopada 2018. u Đakovu, a đakonski praktikum obavio je u Župi Bezgrešnog srca Marijina u Slavonskom Brodu. Za mladomisničko geslo izabrao je retke iz Lukina Evanđelja: Idi pa i ti čini tako (Lk 10,37).  Mladu misu slavit će 14. srpnja 2019. u rodnoj Župi svetog Josipa radnika u Osijeku.

Filip Sertić rođen je 26. rujna 1990. godine u Slavonskom Brodu od oca Marinka i majke Mirele, r. Popić. Poslije završene Srednje medicinske škole u Slavonskom Brodu, upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu kao student laik. Po završetku studija stupio je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. Godinu dana proveo je kao bogoslov na pastoralnom praktikumu u Župi sv. Luke u Josipovcu. Za đakona je zaređen 21. listopada 2018., a đakonski praktikum imao je u Župi Uzvišenja Sv. Križa u Osijeku. Za mladomisničko geslo odabrao je redak: Bog moj i sve moje. Mladu misu slavit će 30. lipnja 2019. godine u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja, Sibinj.
 
Domagoj Vidaković rođen je 9. siječnja 1994. godine u Našicama od oca Darka i majke Zrinke r. Knežević. Nakon srednje škole upisuje Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu i ulazi u Bogoslovno sjemenište. Za đakona je zaređen 21. listopada 2018., a đakonski praktikum imao je u Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu. Za mladomisničko geslo izabrao je redak iz Poslanice sv. Pavla Efežanima: Živite dostojno poziva kojim ste pozvani! (Ef 4,1b). Mladu misu slavit će 7. srpnja 2019. u Župi sv. Grgura Velikog, Šljivoševci, filijala Kućanci.
 
izvor: djos.hr

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija moli građane da ne dolaze prije početka radnog vremena po dokumente

Još dva restorana dobila standard Okusi graničarskog Posavlja

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

NAJČITANIJE DANAS

„Moje ljeto – nešto drugačije“

U Slavonskom Brodu više od 50 građana pristupilo besplatnom dermatološkom pregledu

FOTO GALERIJA

Kroz projekt "Stronger" do znanja potrebnih za proizvodnju, prodaju i promociju proizvoda ljekovitog i aromatičnog bilja

Eva Plavšić i Filip Beketić - najljepši snaša i momak 53. Đakovačkih vezova

Fra Josip Ivkić, novozaređeni svećenik franjevac, proslavio svoju mladu misu

FOTOGALERIJA - UŠR Petnja organizirala 3. Malu školu ribolova za djecu

Od Brođana najbolji rezultat imala Marina Nenadović