Đakonsko ređenje i dvojice Brođana u đakovačkoj prvostolnici

U đakovačkoj katedrali za đakone će biti zaređena i dvojica Brođana.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.10.2020
Đakonsko ređenje i dvojice Brođana u đakovačkoj prvostolnici


 Polaganjem ruku i posvetnom molitvom đakovačko-osječkog nadbiskupa mons. Đure Hranića tijekom euharistijskog slavlja u đakovačkoj prvostolnici u nedjelju, 11. listopada u 10:30 za đakone Đakovačko-osječke nadbiskupije bit će zaređeni bogoslovi: Bruno Diklić (Župa sv. Dominika Savija, Slavonski Brod 7), Robert Erk (Župa sv. Mihaela, arkanđela, Osijek 2), Krešimir Iljazović (Župa sv. Leopolda Bogdana Mandića, Slavonski Brod 6) i Marko Obradović (Župa sv. Andrije, apostola, Andrijaševci).

Bruno Diklić rođen je 15. siječnja 1997. u Slavonskom Brodu. Dolazi iz župe sv. Dominika Savia (Slavonski Brod 7). Nakon završetka Osnovne škole „Đuro Pilar“ u Slavonskom Brodu u lipnju 2011. upisuje Međubiskupijsko sjemenište na Šalati i Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju s pravom javnosti u Zagrebu. U rujnu 2015. primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu te započinje filozofsko-teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Uz posljednje dvije godine teošlog studija pohađao je i Srednju glazbenu školu Josipa Runjanina u Vinkovcima gdje je završio dvogodišnji ciklus pripremnog glazbenog obrazovanja (smjer glazbenik teoretičar). Diplomirao je 14. srpnja 2020. na KBF-u u Đakovu s temom “Psallite sapienter“ (Ps 47, 8b). Teološka razmatranja Josepha Ratzingera o glazbenoj umjetnosti u liturgiji.

Robert Erk rođen je 7. listopada 1996. u Osijeku. Dolazi iz župe sv. Mihaela, arkanđela (Osijek 2). Osnovnu školu „Vijenac“ završio je u Osijeku, kao i srednju Jezičnu gimnaziju. Nakon završene srednje škole, u jesen 2015. primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. U isto vrijeme upisuje i Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu. Diplomirao je na istome Fakultetu 18. rujna 2020. s temom Euharistijska ekleziologija u teološkoj misli Nikolaja Afanasieva.

Krešimir Iljazović rođen je 10. rujna 1996. u Slavonskom Brodu. Dolazi iz župe sv. Leopolda Bogdana Mandića (Slavonski Brod 6). Osnovnu školu „Vladimir Nazor“ završio je u Slavonskom Brodu, kao i srednju Ekonomsko-birotehničku školu (smjer ekonomist). Nakon završene srednje škole, u jesen 2015. primljen je u Bogoslovno sjemenište u Đakovu. U isto vrijeme upisuje i Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, koji je završio 30. rujna 2020. obranom diplomskog rada pod naslovom Krize kršćanstva u suvremenom svijetu. Analiza situacija i mogući odgovori.

Marko Obradović rođen je 8. lipnja 1991. u Vinkovcima. Dolazi iz župe sv. Andrije, apostola u Andrijaševcima. Osnovnu školu pohađao je u Andrijaševcima, a srednju Jezičnu gimnaziju u Vinkovcima. Nakon srednje škole odlazi na studij geografije u Zadar te završava preddiplomski studij. Nakon završenog studija odlučuje se za svećenički poziv te se prijavljuje u Zadarsku nadbiskupiju i započinje studij filozofije i teologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu. Narednih pet godina proveo je u formaciji u Centralnom bogoslovnom sjemeništu u Splitu. Diplomirao je na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Splitu u rujnu 2019. s temom Jedinstvo u različitosti – mogući ekumenski model budućeg jedinstva. Na kraju studija odlučio je vratiti se u matičnu Nadbiskupiju te je prošle godine uputio molbu đakovačko-osječkom nadbiskupu mons. Đuri Hraniću da ga primi kao svećeničkog kandidata za Đakovačko-osječku nadbiskupiju. Posljednju godinu formacije proveo je u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu te na praktikumu u Nadbiskupskom ordinarijatu.

Zadnje vijesti

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Prevaren prilikom prodaje ruksaka

VIJESTI

Manje oružja, manje tragedija

Pronašao ubojito sredstvo i odmah pozvao policiju

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Pogled iza kamere na snimanju spota Mateja Matijevića za srpske zvijezde u Beogradu

FOTO GALERIJA

Sutra se otvara klizalište u Tvrđavi Brod

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji