Crveni križ i dalje prikuplja pomoć za potresom pogođena područja

Volontiranje na potresom ugroženim područjima, novčane donacije ili donacije materijalne humanitarne pomoći u hrani, odjeći i higijenskim potrepštinama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.01.2021


 Velika većina Hrvata posljednjih se tjedan i pol uključila u pomoć stanovništvu u potresom razorenom području. U Slavonskom Brodu za sve materijalne donacije od 30. prosinca otvoren je bivši migrantski kamp na Bjelišu. Tamo je do do sada prikupljeno 16 tona različitih roba. Uz zaposlenike Crvenog križa ovdje je od prošle srijede volontiralo više od 150 sugrađana, a zajedno su odradili nevjerojatnih 1500 volonterskih sati.

Prema evidenciji Crvenog križa 333 osobe iz razrušenog petrinjskog kraja smješteno je u Slavonskom Brodu. I njima se pomaže svaki dan, novi interventni tim crvenog križa otišao je u Petrinju.

Do sada se brodskom Crvenom križu javilo više od 15 brodskih tvrtki koji su na raspolaganju za prikupljanje, distribuciju ili prijevoz robe.

Od prvog potresa na pogođenom području Hrvatski Crveni križ podijelio je više od 300 tona hrane,  78 tisuća toplih obroka za stanovništvo, 13 tisuća toplih obroka za operativne snage, više od 211 tisuća litara vode, 42 tone odjeće, 719 grijalica te 60 isušivača vlage. Hrvatski Crveni križ pokrenuo je Koordinaciju humanitarnih udruga i organizacija, vjerskih zajednica i organiziranih građanskih grupa koje pružaju pomoć stanovništvu stradalom u potresu. Činjenica da će situacija trajati dugo situacija te da koordinacija bude što bolja sada će svaka od 23 organizacije biti na raspolaganju sa svojim resursima koji će koordinirano biti usmjeravani tamo gdje je najpotrebnije.

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić