Ćosić: Slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije

Četrnaestog svibnja 1922. godine u Velikom Trgovišću rođen je prvi hrvatski predsjednik i prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 14.05.2021
Ćosić: Slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije


 Tim povodom članice i članovi brodskoposavskog HDZ-a danas, u petak, polaganjem vijenca i cvijeća i paljenjem svijeća prigodno su obilježili 99.obljetnicu rođenja dr. Franje Tuđmana ispred njegovog spomenika na Trgu pobjede u Slavonskom Brodu.

-Ponosno se, kao i svake godine, prisjetimo tvorca moderne hrvatske države, njegovom zaslugom i nemjerljivim doprinosom hrvatskih branitelja danas imamo slobodnu, neovisnu i demokratsku hrvatsku državu. Povijest će o tome vjerojatno reći puno, mi kao Hrvatska demokratska zajednica slijedimo njegov nauk i promičemo njegove ideje na nove i mlade generacije-rekao je u prigodi obljetnice Pero Ćosić, predsjednik županijske organizacije HDZ-a Brodsko-posavske županije.

-Dr. Franjo Tuđman je doista bio jedna od najvećih povijesnih ličnosti u Hrvata i treba naravno obilježiti datum njegova rođenja. Njegov trag u hrvatskoj povijesti je neizbrisiv i čast mi je da sam član stranke koju je on utemeljio, čast mi je da njegove ideje žive i danas-rekao je brodskoposavski župan Danijel Marušić

-Svaki puta kada prođem preko ovoga trga sretan sam kad pogledam bistu velikana, čovjeka koji je stvorio hrvatsku državu. koji je iskoristio pravi trenutak kada nam svijet nije bio sklon, i nakon 900 godina mi imamo svoju slobodnu i neovisnu hrvatsku državu-kazao je, među ostalim, Tomislav Teskera, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a "dr. Franjo Tuđman" Brodsko-posavske županije. 

Zadnje vijesti

Pas ugrizao poštara

Zašto je vlak iskočio iz tračnica?

Popis punktova za cijepljenje do kraja tjedna

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske