Ćosić održao sastanak s veleposlanicom Bugarske Vasilevom Georgievom

Predsjednik Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu Pero Ćosić održao je u srijedu sastanak s veleposlanicom Bugarske Genkom Vasilevom Georgievom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.10.2020
Ćosić održao sastanak s veleposlanicom Bugarske Vasilevom Georgievom


 Veleposlanica Bugarske potvrdila je dobre bilateralne odnose Hrvatske i Bugarske te iskazala interes za njihovim osnaživanjem. Istaknula je zainteresiranost bugarskih gospodarstvenika za ulaganja u razvoj hrvatskih riječnih luka. Posebno se osvrnula na potrebu prilagodbe prometnog sektora s obzirom na pandemiju uzrokovanu virusom COVID-19.

Predsjednik Odbora Ćosić istaknuo je kako Hrvatska i Bugarska imaju zajedničke interese na gospodarskom planu koji se jedino mogu ostvariti boljom prometnom povezanošću. Naglasio je kako je jedan od glavnih prioriteta Hrvatske ulaganje u željeznički i riječni promet te rekao kako će se poticanjem multimodalnog prijevoza ostvariti i ciljevi Europskog zelenog plana.

Zaključno su sugovornici istaknuli važnost daljnjeg jačanja suradnje od obostranog interesa u sektoru prometa te iskazali želju za uspostavom izravnih zračnih linija između gradova dviju država kao i ostvarivanje punog potencijala rijeke Dunav.

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu