Članovi Visoke vinske akademije proslavili Martinje, kum mladog vina Krunoslav Kićo Slabinac

Iza nas je Martinjski vikend, a uz niz proslava blagdana svetoga Martina, zaštitnika vinara i vinogradara izdvaja se i tradicionalna Martinjska fešta Visoke vinske akademije u Slavonskom Brodu. I ove je godine okupila svoje članove, njihove obitelji i prijatelje u svečanoj dvorani Prestige. Vinski biskup Marijan Balen krstio je mlado vino, a ovogodišnji je vinski kum Krunoslav Kićo Slabinac.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 13.11.2017
Članovi Visoke vinske akademije proslavili Martinje, kum mladog vina Krunoslav Kićo Slabinac


  U već prepoznatljivom ozračju, slavonskobrodski vinski akademci sa svojim su obiteljima i prijateljima proslavili Martinje. 14. tradicionalna Martinjska fešta ove je subote održana u svečanoj dvorani Prestige. 

 
"Zadovoljni smo jer prvi puta imamo za vinskog kuma jednog pravog Slavonca, bećara Kiću Slabinca. Hvala svima koji su došli, okupili su se naši prijatelji, ljudi koji se druže s nama, koji vole druženje uz pjesmu i vino. Ove godine vino je iz Veleučilišta u Požegi, gdje smo nedavno bili na kolokviju", istaknuo je rektor Visoke vinske akademije Antun Sabolski. 
 
Na zabavi se okupilo oko 200 uzvanika. Mlado vino je krstio osobno sv. Martin, kojeg je izvrsno utjelovio vinski biskup Marijan Balen, koji je za ovu prigodu u svečanu salu stigao na hoverboardu. Ministrirao je jedan od kumova Visoke vinske akademije, Vedran Mlikota, jedan od ‘Vlaja s Himalaja’. Rektorat Visoke vinske akademije i ove je godine odlučio djelovati humanitarno. Sav prihod od donacija s Martinjske fešte usmjerili su Kući sretnih ciglica
 
"Dosada sam bio vinski promatrač, ali moram reći da mi je čast da me je ovako ugledno društvo odabralo za kuma mladom vinu. Sam rektor mi je dao titulu kuma, a drago mi je da večeras mogu i zabaviti goste uz tamburaše i uz moje rock pjesme. Ja inače kad pijem vino, uglavnom popijem bijelo ili gemišt. Kad govorimo o vinskim pjesmama, meni je nekako najdraža ‘Nek’ se toči staro vino’, jer je nastala u jednom posebnom razdoblju mog života. Naravno otpjevat ćemo ‘In vino veritas’, vinsku himnu, a ja bih najradije onu našu slavonsku ‘Kad čujem tambure’.", rekao je vinski kum Krunoslav kićo Slabinac. 
 
Uz Kiću, goste je zabavljao TS Zvona iz Đakova. Rektor Visoke vinske akademije Antun Sabolski uručio je vinovnice četvorici novih članova. Ove godine to su: Vladimir Vinković, Drago Čalušić, Damir Birindžić i Krešimir Bogunović.

 
Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju