Ćikić: Publika će uživati u odličnoj košarci!

Još nekoliko dana ostalo je do početka Final four natjecanja juniorske ABA lige u Slavonskom Brodu u Dvorani Vijuš.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.04.2019


 Utakmicom između KK Crvena zvezda i KK Igokea diže se zavjesa na košarkaški spektakl u Slavonskom Brodu! U subotu od 12:30h u dvorani Vijuš na programu je prvi polufinalni duel Final Four natjecanja juniorske ABA Lige, na kojem će se publici predstaviti neki od najtalentiranijih košarkaša u regiji. Odmah nakon njih, od 15:00 na parket izlaze igrači KK Cedevita i KK Cibona.

Crveno-bijeli su spremni za utakmicu sa rivalima iz Aleksandrovca, ističući da su formu tempirali upravo za F4.

“Naša očekivanja za ovaj turnir su nepromijenjena od kada zajedno nastupamo i radimo. Želja nam je da vidimo kako i koliko nam igrači napreduju, da damo svoj maksimum i u energetskom i u tehničko-taktičkom smislu, pa da vidimo za što će to biti dovoljno. Forma ekipe je na pristojnom nivou, trudili smo se da dostignemo zenit upravo u ovom periodu kada igramo finala ABA lige, nacionalnog prvenstva i Eurolige”, kaže Bojan Đerić, trener Crvene zvezde.

Trener kluba iz Beograda je istaknuo da je snaga ekipe u timskom duhu, ne želeći da govori o pojedinačnim kvalitetama košarkaša.

“Većina mojih košarkaša je igrala i prošle godina finale juniorske ABA lige, tako da u tom smislu nisu nepoznati kao tim i pojedinačno, a ja nikada nisam volio da izvlačim pojedince što ne bih ni sada radio. Težimo da budemo kompaktni kao ekipa i kao tim”, navodi Đerić.

Iz Igokee, sa druge strane, navode da se raduju dolasku u Slavonski Brod, sa željom da pokažu da su zasluženo među četiri najbolje mlade ekipe u regiji.

“Ogroman je uspjeh što se naš tim nalazi na završnici ABA lige za igrače do 19 godina. Ideja KK Igokea je da u kontinuitetu zasluži priliku da igra na turnirima ovog tipa. Uspjeli smo da se kvalificiramo na F4, te ćemo pokušati kroz dobru igru, u svrhu razvoja mladih igrača, da predstavimo KK Igokea i ovaj tim u najboljem izdanju. Naš tim ove godine igra različita takmičenja i po uzrastu i težini. Paralelno igramo juniorsko prvenstvo i 1. ligu Republike Srpske, te juniorsko ABA takmičenje koje je turnirskog tipa. Uspjeli smo ubrzati kalendar takmičenja u domaćoj ligi, te ćemo imati 10-11 dana da se fokusiramo da što spremniji dočekamo subotu kad igramo prvu utakmicu u Slavonskom Brodu. Tad ćemo znati da li smo procesom treninga došli do dobre igre i spomenute forme”, priča Aleksandar Ćikić, trener KK Igokea.

Sve četiri ekipe imaju što da pokažu i publika će moći da vidi kvalitetnu juniorsku košarku, navode iz Igokea. 

“Očekuju se kvalitetne utakmice jer se radi o ekipama koje imaju kontinuitet u kvalitetnom radu sa mlađim kategorijama, pogotovo sa ovim uzrastom. Kvalifikacijski turniri su pokazali da se radi o sistemski selektiranim momcima, dobro treniranim i vođenim timovima. Svi igraju vrlo brzo, sa različitim pojedincima i sigurno potentnim mladim košarkašima koji bi trebali u budućnosti zaigrati seniorsku ABA ligu”, kaže Ćikić.

Prošlogodišnji pobjednik juniorske ABA lige bila je ekipa Mega Bemaks koja je u finalu u Laktašima slavila protiv Crvene zvezde.

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška