Četrdesetak Brođana na 33. Plitvičkom maratonu

Na Plitvicama se trčao maraton, polumaraton, utrka od 5 km te dječje utrke, a održano je i pojedinačno te ekipno Prvenstvo Hrvatske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.06.2018
Četrdesetak Brođana na 33. Plitvičkom maratonu


 U Nacionalnom parku Plitvička jezera održan je protekli vikend 33. Plitvički maraton. U sklopu te najljepše, ali i jedne od najtežih cestovna utrka u Hrvatskoj, trčalo se i pojedinačno i ekipno Prvenstvo Hrvatske u maratonu. Sudjelovalo je više od 2000 trkača iz cijeloga svijeta, od Mađarske i Rumunjske pa sve do Kenije, Hong Konga, Japana i Novog Zelanda. Trčala se utrka na pet kilometara, dječje utrke, polumaraton i maraton.

Vruće i sparno vrijeme uz pokoji pljusak u nedjelju su otežavali posao na najduljim relacijama. Pobjednik polumaratona je Mađar Lajos Berec (1:14:14), a 9 sekundi nakon njega kroz cilj je prošao Tamás Nagy. Treći je bio naš Goran Grdenić s vremenom 1:16:49. Kod žena je slavila Riječanka Nikolina Stepan (1:26:22), druga je bila Tanja Samardžić iz Otoka (1:29:35), a treća Mađarica Zita Kovacs s 1:32:47.

Prvi maratonac koji je prošao kroz cilj s vremenom 2:36:57 bio je Kenijac Hosea Kiplagat Tuei, drugi njegov sunarodnjak Moses Kipruto Kibire (2:41:49), a treći naš Milorad Vojvodić s 2:48:55. U ženskoj konkurenciji najbolja je bila Matea Matošević Hačić (2:55:26), druga je bila Kenijka Hellen Jepkosgei Kimutai (2:58:56), a treća Nikolina Šustić Stanković s 2:59:34.

Novi hrvatski državni prvaci su tako Milorad Vojvodić i Matea Matošević Hačić. Kod muškaraca je drugi bio Goran Murić (2:55), a treći Dejan Radanac (2:58), dok je kod žena viceprvakinja Nikolina Šustić Stanković i treća Marija Vrajić (3:05). Ekipnu pobjedu je i u muškoj i u ženskoj konkurenciji odnio AK Sljeme. 

Na maratonu su sudjelovali i trkači iz Slavonskog Broda, organizirano kroz škole trčanja te pojedinačno. Sudjelovalo je četrdesetak Brođana, najbrojniji su bili članovi brodske Saucony akademije trčanja, njih 27, a sudjelovali su i članovi TK Brace.

izvor: 24sata.hr

Zadnje vijesti

Stranci ponovo divljaju po Hrvatskim cestama

Ukrali traktor, ali se nisu dugo vozali...

Snijeg se vratio na kolnike, oprez!

NAJČITANIJE DANAS

Aktivni građani sportom protiv najdepresivnijeg mjeseca

Više od 100 Novogradiščana vježbalo uz tim Aktivne Hrvatske

FOTO GALERIJA

Nakon prvog vikenda, Legija 2 na drugom mjestu!

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena