Četiri osobe uhićene zbog počinjenja razbojništva i krađe

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (29. kolovoza), uhićene su četiri osobe (u dobi od 16, 23, 32 i 34), nad kojima je dovršeno kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva i kaznenog djela krađe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.08.2019
Četiri osobe uhićene zbog počinjenja razbojništva i krađe
 Pritom je utvrđeno da su tri muške osobe, dana 23. kolovoza, u 19.30 sati, provalile vrata na gospodarskom objektu uz obiteljsku kuću, u Brodskom Stupniku, te potom ušle u prostoriju u kojoj se nalazila 78-godišnjakinja od koje su uz prijetnju zatražili novac. Jedan od počinitelja je udario staricu, a druga dvojica su otuđila nekoliko tisuća kuna, udaljivši se potom u nepoznatom smjeru.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno, da su isti osumnjičeni, dana 24. kolovoza, u 14.30 sati, na novogradiškom području (Dolina), ušli u obiteljsku kuću 85-godišnjaka. Dok su dvojica u hodniku razgovarala sa starcem, treći mu je iz jedne prostorije otuđio nekoliko tisuća kuna. Nakon toga su se počinitelji udaljili u nepoznatom smjeru. U ovim događajima nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. 

Za počinjenje ovih kaznenih djela, policija sumnjiči još jednu mušku osobu, koja je trenutno u bijegu i za kojom policijski službenici tragaju.

Policijski službenici protiv svih osumnjičenika (tri osobe počinitelji kaznenih djela, dvije osobe pomagači), podnose odgovarajuće kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

U suradnji i uz konzultacije sa državnim odvjetništvom, 16-godišnjak i 34-godišnjakinja su pušteni, protiv kojih se postupak nastavlja redovnim putem, dok su 23-godišnjak i 32-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te su jučer (29. kolovoza) predani na daljnje postupanje u Općinsko državno odvjetništvo. Potom su prepraćeni u Županijski sud, gdje im je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, te su ih policijski službenici predali u zatvor u Požegi. 

 

Zadnje vijesti

Ministarstvo graditeljstva namijenilo značajnu donaciju Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Završen tehnički pregled mosta Svilaj na koridoru Vc

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG