Četiri osobe uhićene zbog počinjenja razbojništva i krađe

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (29. kolovoza), uhićene su četiri osobe (u dobi od 16, 23, 32 i 34), nad kojima je dovršeno kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva i kaznenog djela krađe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.08.2019
Četiri osobe uhićene zbog počinjenja razbojništva i krađe


 Pritom je utvrđeno da su tri muške osobe, dana 23. kolovoza, u 19.30 sati, provalile vrata na gospodarskom objektu uz obiteljsku kuću, u Brodskom Stupniku, te potom ušle u prostoriju u kojoj se nalazila 78-godišnjakinja od koje su uz prijetnju zatražili novac. Jedan od počinitelja je udario staricu, a druga dvojica su otuđila nekoliko tisuća kuna, udaljivši se potom u nepoznatom smjeru.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno, da su isti osumnjičeni, dana 24. kolovoza, u 14.30 sati, na novogradiškom području (Dolina), ušli u obiteljsku kuću 85-godišnjaka. Dok su dvojica u hodniku razgovarala sa starcem, treći mu je iz jedne prostorije otuđio nekoliko tisuća kuna. Nakon toga su se počinitelji udaljili u nepoznatom smjeru. U ovim događajima nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. 

Za počinjenje ovih kaznenih djela, policija sumnjiči još jednu mušku osobu, koja je trenutno u bijegu i za kojom policijski službenici tragaju.

Policijski službenici protiv svih osumnjičenika (tri osobe počinitelji kaznenih djela, dvije osobe pomagači), podnose odgovarajuće kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

U suradnji i uz konzultacije sa državnim odvjetništvom, 16-godišnjak i 34-godišnjakinja su pušteni, protiv kojih se postupak nastavlja redovnim putem, dok su 23-godišnjak i 32-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te su jučer (29. kolovoza) predani na daljnje postupanje u Općinsko državno odvjetništvo. Potom su prepraćeni u Županijski sud, gdje im je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, te su ih policijski službenici predali u zatvor u Požegi. 

 

Zadnje vijesti

Slavlje zlatne mise mons. Pere Aračića po Kristu, s Kristom i u Kristu

Slavonski Brod domaćin Nacionalne konferencije Savjeta mladih

U Galeriji umjetnina otvorena izložba akvarela

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu