Četiri osobe uhićene zbog počinjenja razbojništva i krađe

U zajedničkoj suradnji policijskih službenika Policijske postaje Slavonski Brod i Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (29. kolovoza), uhićene su četiri osobe (u dobi od 16, 23, 32 i 34), nad kojima je dovršeno kriminalističko istraživanje na okolnosti počinjenja kaznenog djela razbojništva i kaznenog djela krađe.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.08.2019
Četiri osobe uhićene zbog počinjenja razbojništva i krađe


 Pritom je utvrđeno da su tri muške osobe, dana 23. kolovoza, u 19.30 sati, provalile vrata na gospodarskom objektu uz obiteljsku kuću, u Brodskom Stupniku, te potom ušle u prostoriju u kojoj se nalazila 78-godišnjakinja od koje su uz prijetnju zatražili novac. Jedan od počinitelja je udario staricu, a druga dvojica su otuđila nekoliko tisuća kuna, udaljivši se potom u nepoznatom smjeru.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno, da su isti osumnjičeni, dana 24. kolovoza, u 14.30 sati, na novogradiškom području (Dolina), ušli u obiteljsku kuću 85-godišnjaka. Dok su dvojica u hodniku razgovarala sa starcem, treći mu je iz jedne prostorije otuđio nekoliko tisuća kuna. Nakon toga su se počinitelji udaljili u nepoznatom smjeru. U ovim događajima nije bilo težeg ozljeđivanja osoba. 

Za počinjenje ovih kaznenih djela, policija sumnjiči još jednu mušku osobu, koja je trenutno u bijegu i za kojom policijski službenici tragaju.

Policijski službenici protiv svih osumnjičenika (tri osobe počinitelji kaznenih djela, dvije osobe pomagači), podnose odgovarajuće kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

U suradnji i uz konzultacije sa državnim odvjetništvom, 16-godišnjak i 34-godišnjakinja su pušteni, protiv kojih se postupak nastavlja redovnim putem, dok su 23-godišnjak i 32-godišnjak predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, te su jučer (29. kolovoza) predani na daljnje postupanje u Općinsko državno odvjetništvo. Potom su prepraćeni u Županijski sud, gdje im je sudac istrage odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana, te su ih policijski službenici predali u zatvor u Požegi. 

 

Zadnje vijesti

Ponovno blokirani računi Đuro Đaković Grupe

Polovičan učinak Košarkaškog kluba invalida Brod

Ministar Marić razgovarao s majkama djece s poteškoćama iz Slavonskog Broda

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Minimalna pobjeda Marsonije nad Slogom za ostanak na vodećoj poziciji

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu