Centar kompetencija za napredno inženjerstvo u Novoj Gradiški vrijedan 120 milijuna kuna

Gotovo 120 milijuna kuna vrijedan je projekt Centra kompetencija za napredno inženjerstvo - CEKOM, u Novoj Gradiški, koji je u četvrtak predstavljen na uvodnoj konferenciji u Industrijskom parku u tome gradu. +

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.09.2021


 Riječ je o projektu utemljenom na istraživačkim, razvojnim i inovacijskim aktivnostima kojima je cilj unaprjeđenje konkurentnosti poslovnog sektora i ulaganje u razvoj novih proizvoda, s posebnim naglaskom na učinkovoto upravljanje okolišem i prirodnim resursima, a okosnica su novi proizvodi u obradi metala i strojarstvu te u prehrambenoj industriji.

Tijekom trajanja projekta, do 2025., planirano je realizizirati 7 kolaborativnih istraživačko- razvojnih projekata odnosno 7 inovativnih proizvoda, ali i otvaranje 100-ak novih radnih mjesta Projekt je vrijedan ukupno 119, 2 milijuna kuna, od čega 78,1 milijuna kuna sufinancira EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Ministarstva gospodarstva, a preostali iznos osiguravaju Grad Nova Gradiška i sedam projektnih partnera – tvrtke Industrijski park Nova Gradiška, Klimaoprema, Migautomatika, Hladni val, Altpro, ININ Informatički inženjering te Strojarski fakultet Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Realizacija projekta odvija se u dvije faze: u narednih godinu i pol investicijske su aktivnosti, a potom slijede tri godine operativne faze – što podrazumijeva i razvoj novih proizvoda i usluga, transfer tehnologija i komercijalizaciju inovacija, ispitivanje kvalitete i certificiranje.

Projekt je predstavio Adam Đanić, direktor Cekom NI iz Nove Gradiške. Kako je bilo na uvodnoj konferenciji za medija pogledajte u prilogu SBTV-a.

,,

Zadnje vijesti

U Slavonskom Brodu odigrana predstava "Kad svijeće dogore"

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Građani, ne držite pin uz bankovne kartice

FOTO GALERIJA

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Obilježen Dan grada Slavonskog Broda

Motorijada opravdala očekivanja više od 4 tisuće bikera i 15 tisuća posjetitelja

Otvorena izložba Vedrana Ružića: Simfonija betona i željeza