Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio novčana sredstva za pomoć potresom pogođenoj Sisačkoj biskupiji

Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio je 29. siječnja 2021. Caritasu Sisačke biskupije prikupljena novčana sredstva za pomoć potresom pogođenim područjima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.01.2021
Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uputio novčana sredstva za pomoć potresom pogođenoj Sisačkoj biskupiji


 Neposredno nakon potresa u Sisačkoj biskupiji nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Đuro Hranić uputio je 30. prosinca 2020. godine Okružnicu svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima Đakovačko-osječke nadbiskupije za prikupljanje novčane pomoći za Sisačku biskupiju koja je stradala u potresu. Akcija prikupljanja provedena je nedjelje 3. i 10. siječnja 2021. godine, a prikupljeno je 1.200.500,53 HRK. Osim župa, svoje dobrovoljne novčane priloge preko Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije dale su pojedine pravne i fizičke osobe od 98.287,01 HRK, odnosno sveukupno je prikupljeno: 1.298.787,54 HRK.

Treba napomenuti da je Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije uplatio 500.000,00 HRK za Sisačku biskupiju kao pomoć za stradale u potresu, pa trenutna novčana pomoć biskupiji Sisak iznosi 1.798.787,54 HRK.

Prema evidenciji koju smo do sada dobili od župa naše Đakovačko-osječke nadbiskupije 1 župa je svoju prikupljenu novčanu pomoć u visini od 26.300,00 HRK poslala direktno na račun Sisačke biskupije ili Caritasa Sisačke biskupije.

U dogovoru s Caritasom biskupije Sisak, Caritas Đakovačko-osječke nadbiskupije do sada nije prikupljao materijalna dobra u vidu odjeće, obuće, hrane i drugoga. No, određeni broj župa samoinicijativno je prikupljao materijalnu pomoć i dostavio najpotrebitijima. Prema prikupljenim informacijama župe Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirale su u proteklom razdoblju prikupljanje humanitarne pomoći u naravi, koja je poslana Caritasu ili pojedinim župama Sisačke biskupije.

„Blaženije je davati, negoli primati. Zahvaljujemo Bogu što nas je učinio blaženima u darivanju, a ne u primanju", poručuju iz Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije. 

 

Zadnje vijesti

Briga i pažnja policijskih službenika iznimno pridonosi sigurnosti učenika

U studenom se održava 25. Katarinski sajam, otvorene prijave za izlagače

Zašto zagađenje zraka u Slavonskom Brodu više nikoga ne zanima?

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška