Carbage Run ove godine na Ranču Čondić

Karavana zanimljivih i neobičnih automobila, Carbage Run, na svom proputovanju Europom, zaustavila se i u Hrvatskoj.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.09.2022


 Posebno zanimljivo bilo je ovaj tjedan na Ranču Čondić u Kadanovcima. Stigao je Carbage Run. Riječ je o karavani ljubitelja čudnih i kreativnih automobila, koji putuju diljem Europe s ciljem zabave i avanture. Kao jedno od svojih stajališta odabrali su i pleternički kraj.

U dva dana Ranč Čondić u Kadanovcima ugostio je 750 vozila i gotovo 2000 ljudi iz svih krajeva Europe. Stigao im je Carbage run, točnije, karavana zaista neobičnih i posebnih automobila.

Carbage run pokrenuo se u Nizozemskoj 2009.godine, a riječ je o petodnevnom putovanju diljem Europe u takozvanim "starim kantama". Osnovna pravila – automobil mora biti stariji od 15 godina te ne smije vrijediti više od 500 eura.

“Svake godine imamo novo rutu. Želimo svima koji sudjeluju svake godine pružiti novu avanturu. Ponekad i idemo u iste države, a za ovo izdanje izabrali smo ovo mjesto, ovaj ranč, gdje nismo nikad bili, no naravno Hrvatsku smo već posjećivali”, kaže Bram Eigenraam, osnivač Carbage Runa.

Za Carbage run kažu da nije obično putovanje ili event, to je životni stil. S tim se slaže i Nizozemac Rene, a koji Hrvatsku posjećuje po prvi put i to u svom posebno dizajniranom Volvu.

“Avantura je...ne znaš gdje ćeš biti svake večeri… Zabava je sa svim ljudima i ekipom… Stvarno je lijepo… Dva dana vozimo, navečer pijemo pivo i sljedeće jutro idemo dalje”, kaže Rene iz Nizozemske.

“Sve je posebno, ljudi, automobili, države koje obilazimo… Normalno ne bi posjetio Crnu Goru ili Bosnu i Hercegovinu, a s ovim putovanjem to je moguće”, dodaje Jasper iz Nizozemske.

Automobili su uistinu jedinstveni, plod mašte i kreativnosti ovih zaljubljenika u nešto starija vozila. U večernjim satima uvijek se pripremi i zanimljiv zvučni ali i vizualni spektakl, nešto što se rijetko kad viđa.

Tih dana na putovanju, nosi se sve što je potrebno, roštilj, alat, šatori… Automobili su im praktički kao dom.

“Nadimak mu je Oha, bili smo prije u Švedskoj i Norveškoj pa ima pravo skandinavsko ime. Ugradili smo i frižider da hladimo pivo, imamo i našu opremu za kampiranje. Da, nije puno piva ostalo, kao da smo na kraju puta, žedni smo danas”, kaže Kevin iz Nizozemske.

A iako je kiša pokvarila potpuni doživljaj, s domaćinstvom su zadovoljni, kao i obilaskom Hrvatske.

“Ovo je jako lijepa zemlja, jako dragi ljudi, ali da, vrijeme, .vrijeme nam ne ide u korist”; kaže Jasper.

“Domaćini su od pomoći, jako prijateljski, jako su sve dobro organizirali i spremni su nam pomoći, stoga smo jako sretni”, ističe Bram.

Karavana je putovanje nastavila, a gdje god dalje stala, teško da ih, netko neće uočiti.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara