Čak 56 aktivnosti u Brodsko-posavskoj županiji u 13. Tjednu psihologije

13. Tjedan psihologije u Hrvatskoj održat će se od 17. do 23. veljače 2020. različitim događanjima i aktivnostima psihologa diljem Lijepe naše u organizaciji Hrvatskog psihološkog društva i suorganizaciji Hrvatske psihološke komore.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.02.2020
Čak 56 aktivnosti u Brodsko-posavskoj županiji u 13. Tjednu psihologije
 Tjedan psihologije prvi put organiziran je 2008. godine u sklopu obilježavanja 55. obljetnice Hrvatskog psihološkog društva kad je HPD pozvalo kolegice i kolege psihologe da se različitim aktivnostima uključe u obilježavanje 55. godina postojanja najstarije strukovne udruge u psihologiji. Odziv je bio iznenađujuće dobar, veliki broj kolegica i kolega pokazao je entuzijazam i motivaciju da psihologiju približi i predstavi zajednici te da pokaže svu širinu uključenosti psihologijske teorije i prakse u život pojedinca i zajednice. Aktivnost su se nastavile i sljedećih godina pa je tako u prošlom 12. tjednu bilo uključenih preko 750 sudionika, s preko 1000 događanja na oko 375 lokacija u preko 100 hrvatskih gradova i mjesta uz dobru medijsku prezentaciju svih događanja.

I ove godine na 13. Tjednu psihologije u Hrvatskoj kroz predavanja, okrugle stolove, radionice, izložbe i predstavljanja knjiga, plakate, demonstracije rada psihologa u praksi, tribine, provođenje i prezentaciju rezultata istraživanja, nastupe na radiju, televiziji, pisanim ili elektronskim medijima psiholozi će nastojati pobuditi interes u zajednici i doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice. Nositelji svih aktivnosti su psiholozi i psihologinje, članovi stručnih sekcija, županijskih društava psihologa, članovi akademske zajednice, studija psihologije, znanstvenih jedinica i ustanova, studenti psihologije. Kroz cijeli tjedan tako će psiholozi pokazati zajednici u kojoj žive i rade što sve znaju i mogu te biti još vidljiviji u korist svakog hrvatskog psihologa i psihologinje i u korist ukupne zajednice.

U 13. Tjedan psihologije uključilo se i Društvo psihologa Brodsko-posavske županije bogatim programom koji uključuje čak 56 različitih aktivnosti od predavanja do radionica usmjerenih svim segmentima društva.

Cijeli raspored događanja možete pogledati u foto galeriji.

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama