Burnije nego inače, 21 kazneno djelo, u prometu 13 osoba ozlijeđeno

Protekli vikend za policijske službenike PU brodsko-posavske bio je nešto burniji nego je uobičajeno. Dogodilo se 21 kazneno djelo, a u prometu 11 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško i još 12 lakše ozlijeđeno.

Autor: BG / BrodPortal | Datum objave: 13.12.2016
Burnije nego inače, 21 kazneno djelo, u prometu 13 osoba ozlijeđeno


U trgovačkim centrima u Slavonskom Brodu u Osječkoj, Svačićevoj i Rimčevoj ulici pet osoba (dvije 21-godišnjakinje, 21-godišnjak i dvije maloljetnice) zatečeno je u krađi. Ukrali su razne odjevne i prehrambene proizvode, ali su ih uočili zaštitari i trgovački djelatnici, te su ukradene predmete vratili. Istoga dana, 9.prosince, na izlazu iz RH na graničnom prijelazu Stara Gradiška kontroliran je skup vozila BiH registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji državljanin BiH. Policijskim službenicima Postaje granične policije Stara Gradiška je na uvid dao BiH vozačku dozvolu, kojom prilikom je izražena sumnja u vjerodostojnost. Daljnjim radom policije utvrđeno je da 29-godišnjak da vozačka dozvola nije važeća. Također je utvrđeno da je osumnjičenom (u Turskoj) nepoznata osoba za 300 eura izradila krivotvorenu vozačku dozvolu. Policijski službenici su 29-godišnjaka isključili iz prometa, te protiv njega podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu. Istoga dana u Novoj Gradiški u Gundulićevoj ulici ukraden je bicikl ispred zgrade kojeg je 38-godišnja vlasnica ostavila nezaključanog, a sutradan na Cvjetnom trgu policijski službenici su pronašli ukradeni bicikl i vratili vlasnici. U subotu 10.prosinca oko 9.45 sati u Slavonskom Brodu na raskrižju Gupčeve i Pilareve ulice nepoznata osoba je od 78-godišnjakinje istrgnula torbicu s osobnim stvarima i pobjegla. Policijski službenici tragaju za počiniteljem kaznenog djela.

Dana 10. prosinca, policijski službenici Policijske postaje Vrpolje oko 0.25 sati u Velikoj Kopanici nadzirući promet zaustavili su traktor bez oznaka i broja. Alkotestom u organizmu 62-godišnjeg traktoriste očitana je koncentracija alkohola u iznosu od 2.10 promila i zadržan je u policijskim prostorijama do otriježnjenja. Bit će prekršajno prijavljen. Isti dan dva sata kasnije u prometnoj nesreći u Batrini jedna osoba je teško ozlijeđena a još tri lakše. Do prometne nesreće došlo jer je 19-godišnjak upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine pri izlasku iz zavoja prešao preko suprotne prometne trake i travnate površine, udarivši u betonski kolni ulaz i rasvjetni stup, nakon čega se vozilo zaustavilo na nogostupu. Teško je ozlijeđen maloljetni putnik i zadržan je u bolnici u Slavonskom Brodu na liječenju,  dok su 19-godišnji vozač i dva putnika (18-godišnjak i 19-godišnjak) lakše ozlijeđeni. Policijski službenici protiv 19-godišnjaka podnose kaznenu prijavu. Također u subotu 10.prosinca, oko 16.45 minuta, u Gajevoj ulici u Novoj Gradiški u prometnoj nesreći teško je ozlijeđena biciklistica. Do nesreće je došlo jer je 39-godišnjak upravljajući teretnim vozilom, pretjecao 68-godišnju vozačicu bicikla, koja se kretala kolnikom ispred teretnog vozila, iako se uz kolnik nalazi biciklistička staza. Vozač teretnog vozila nije držao potreban bočni razmak, pa je došlo do udara vozila u biciklisticu koja je pala na kolnik, teško se ozlijedivši. Vozačici bicikla ukazana je liječnička pomoć te je zadržana na daljnjem liječenju u bolnici u Novoj Gradiški, protiv 39-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

 
Zadnje vijesti

V. Bokijev ples - Sjećanje na Borisa Stančića

Muškarci u Brodsko-posavskoj županiji najviše obolijevaju od raka

Padobranci uspješno prizemljili i u Slavonski Brod

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

FOTO GALERIJA

Planinarenje uz poeziju od Ivane do Tadije

Od kreativne radionice u Kući ciglica do glazbeno-poetske večeri i projekcije filmova

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić