Budite koncentrirani na vožnju, pazite na ograničenja brzine!

U cilju zaštite sudionika u prometu i poboljšanja stanja sigurnosti u prometu, policijski službenici su jučer, tijekom dana (od 10 do 13 sati), na istočnom dijelu Policijske uprave brodsko-posavske, proveli petosatnu preventivno represivnu akciju s naglaskom na prekršaje nepropisne brzine kretanja vozila.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.08.2022
Budite koncentrirani na vožnju, pazite na ograničenja brzine!


 Prilikom odabira lokacija za nadzor brzine, policijski službenici su posebnu pozornost obratili na područja u kojima se kreće veći broj osoba, te prometnice u zonama škola i dječjih igrališta. Pritom su utvrdili 15 prekršaja nepropisnih brzina.

Najveća nepropisna brzina od 121 km/h, utvrđena je u Kruševici, oko 11 sati, za koji prekršaj će biti sankcioniran vozač osobnog automobila, koji je ignorirao prometni znak i ograničenje brzine od 50 km/h kroz naseljeno mjesto. 

Od 1. siječnja 2022. do jučer, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u prometu su utvrdili 14036 prometnih prekršaja, što je za 2,50 % više u odnosu na isto vrijeme 2021. godine. 

Najbrojniji prekršaji su teži prekršaji, tzv. „4 glavne ubojice“ (brzina, pojas, mobitel, alkohol). Utvrđeno je 6039 prekršaja nepropisnih brzina, što je za 1,28 % manje u odnosu na prošlu godinu. Također je utvrđeno 2001 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, što je za 4,16 % više u odnosu na 2021. godinu, 786 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola - za 26,7 % više u odnosu na prošlu godinu, te 655 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, što je za 43,01 % više u odnosu na isto vrijeme prošle godine. 

Policijski službenici vode računa o zaštiti sudionika u prometu kroz provedbu sličnih preventivno represivnih akcija sa kojim nastavljaju i dalje, te pozivaju sudionike u prometu da im se pridruže i daju svoj doprinos kroz apsolutno poštivanje prometnih propisa. 

Kako bi izbjegli da postanete dio crne statistike i stradavanja, važno je paziti na ograničenja brzine, ne stiskati papučicu gasa, biti trijezan, vezati se zaštitnim pojasom, odnosno ostati maksimalno koncentrirani i ne dozvoliti bilo kakvo ometanje ili utjecaj na vožnju. 

Svaki vozač i sudionik u prometu ponaosob, svojim savjesnim i odgovornim ponašanjem može doprinijeti većoj sigurnosti na našim prometnicama!

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara