Budainka prvi prvak BAVL-a

U Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi koja je ove sezone doživjela svoje prvo izdanje kolo prije kraja poznat je prvi prvak ovog natjecanja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 27.01.2019
 To su vaterpolisti Budainke koji su postali i prvi pobjednici Divlje lige koja se krajem ljeta igra na otvorenim bazenima, a sada su upravo iz istog kluba pokrenuli i ovu amatersku ligu. Prve sezone u njoj je bilo 6 klubova koji su igrali dvostrukim bod sustavom kroz 10. kola, a naslov prvaka zasluženo je pripao Budainci sa svih 9 pobjeda iz isto toliko utakmica. U pretposljednjem kolu vodeća Budainka je sa 6:5 u derbiju koji je odlučivao o 1. mjestu svladala drugoplasirane Brodske Homere te je na taj način došla do naslova. Novi prvaci mogu se pohvaliti da imaju 2 jako dobra golmana, Marka Krijana koji je nekada bio na golu Marsonije i Domagoja Junačka, nekada košarkaškog trenera, a danas igrača KK Rekord tima iz Oriovca.

Premda je Budainka u derbiju dobila Homere sa 6:5 utakmica nije imala neizvjestan završetak. Naime, vodeća momčad prvenstva je s 2 gola Slavena Berezovskog i jednim Ivana Zrakića imala vodstvo od 3:0, da bi nadu Homerima golom za 3:1 vratio Mihajlo Karešin. Međutim, ponovno se ukazao Berezovski koji svojim trećim golom podiže na 4:1, dok sada Toni Karešin smanjuje na 4:2. Budainku na 3 gola prednosti vraća Gabrijel Crnković, a onda se probudio Ivan Kristijan koji s 2 gola smanjuje na 5:4. Sve dvojbe riješio je Krešimir Gajger golom za 6:4, a do kraja je Kristijan samo ublažio poraz Homera na konačnih 6:5.

U ovom 9 .kolu Dar je protiv Nine Hebrang bio favorit, ali to nije pokazao u bazenu te je neočekivano poražen s 8:4. Najzaslužniji za pobjedu ekipe s Hebranga bio je na golu Emil Jira i u obrani Zvonimir Gačić, dok Daru nije pomogao niti povratak Damira Grgurića.

U posljednjoj utakmici 4. kola Sport Bar je s visokih 12:3 nadigrao X-team, dok su po 3 gola za pobjedničku momčad postigli: Ognjen Bičanić, Marko Špiranović i Stjepan Duspara. Prije posljednjeg kola u vodstvu je Budainka s 18, Sport Bar ima 13, a Brodski Homeri 12 bodova.

 

Zadnje vijesti

Lemaić: Elektronička sjednica Gradskog vijeća održana je nezakonito jer su od 11. svibnja dopuštena javna okupljanja do 40 osoba na jednom mjestu

Sjećanje na stradalu djecu na Plavom polju

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

VIJESTI

Priopćenje za javnost

Lemaić: Elektronička sjednica Gradskog vijeća održana je nezakonito jer su od 11. svibnja dopuštena javna okupljanja do 40 osoba na jednom mjestu

FOTO GALERIJA

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“

Konačno otvoreni kafići i centri, djelomično rade i udruge