Budainka obranila naslov u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi

U Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi završila je druga sezona u kojoj je naslov od prošle godine obranila Budainka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.02.2020


 U ovogodišnjem prvenstvu bilo je daleko neizvjesnije te je bilo i pojedinih neočekivanih rezultata. Svih 6 ekipa imalo je najmanje 10 igrača za svaku utakmicu što znači da su imali 3 izmjene, a pojedini i više od toga. Tako se svaki vikend na bazenima okuplja između 50 i 60 vaterpolista amatera. Pravo nastupa nemaju registrirani igrači, već isključivo i samo amateri. Vaterpolisti Budainke u posljednjem kolu su s pobjedom nad drugoplasiranim Darom s 8:4 došli do naslova prvaka. U 10 kola imali su 8 pobjeda te 2 poraza i to od Dara u prvom dijelu sezone i potpuno neočekivani od X-teama. Budainka je u cijeloj ligi dala najviše golova i to 73 te imaju 3 igrača koja su postigli 80 % golova, a to su Marko Krijan, David Jarić i Slaven Berezovski.

Vaterpolisti Dara dugo su bili vodeći, ali su u posljednja 2 kola doživjeli 2 poraza koja su ih koštala naslova. Prvo su senzacionalno izgubili od Hebranga, dok su sve mogli popraviti u posljednjem kolu protiv Budainke. Tu im je za naslov prvaka trebala pobjeda, ali do nje nisu došli. Od pojedinaca u Daru se golovima ističu Dinko Franić i Filip Blaževac kojem je samo 1 gol nedostajao za naslov najboljeg strijelca lige.

Iza vodećeg dvojica na 3.- mjestu nalazi se Sport bar koji je na polovičnom učinku od 5 pobjeda i isto toliko poraza. Najveći problem bila im je tzv. kratka klupa, odnosno nisu imali odgovarajuće zamjene. Među igračima najviše su pokazali Marko Špiranović i Stjepan Duspara koji su i najbolji klupski strijelci.

Brodski Homeri nisu imali dobru sezonu koju su završili na 4. mjestu sa 4 pobjede, jednom neodlučenom i 5 poraza. Na nekoliko utakmica nisu imali svog ponajboljeg igrača Davora Kuzmića, dok im je jedina utjeha ta što u Ivanu Kristijanu s 24 gola imaju najboljeg strijelca lige.

Zanimljiva borba vodila se i tko će izbjeći samo začelje. Na kraju je to X-team koji je neočekivano dobio prvake Budainku i u međusobnom dvoboju Hebrang kao i u posljednjem kolu Sport bar.

Nekom je moralo pripasti i začelje, a na njemu su završili vaterpolisti Hebranga koji su sve bolji i koji su utakmice uglavnom gubili u drugim poluvremenima. Pamti se njihova pobjeda nad Darom, dok su još slavili protiv X-teama. Bez obzira što su posljednji i što su primili 64 gola što nije najviše u natjecanju, vaterpolisti Hebranga u Emilu Jiri imaju najboljeg golmana lige.

Primjetno je da sve ekipe još više treniraju pa je tako osim petka rekreacija sada uvedena subotom i nedjeljom. Vaterpolisti amateri u bazen će ponovno u prvoj polovici ožujka kada im počinje Homer kup.

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti