Budainka obranila naslov u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi

U Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi završila je druga sezona u kojoj je naslov od prošle godine obranila Budainka.

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.02.2020
 U ovogodišnjem prvenstvu bilo je daleko neizvjesnije te je bilo i pojedinih neočekivanih rezultata. Svih 6 ekipa imalo je najmanje 10 igrača za svaku utakmicu što znači da su imali 3 izmjene, a pojedini i više od toga. Tako se svaki vikend na bazenima okuplja između 50 i 60 vaterpolista amatera. Pravo nastupa nemaju registrirani igrači, već isključivo i samo amateri. Vaterpolisti Budainke u posljednjem kolu su s pobjedom nad drugoplasiranim Darom s 8:4 došli do naslova prvaka. U 10 kola imali su 8 pobjeda te 2 poraza i to od Dara u prvom dijelu sezone i potpuno neočekivani od X-teama. Budainka je u cijeloj ligi dala najviše golova i to 73 te imaju 3 igrača koja su postigli 80 % golova, a to su Marko Krijan, David Jarić i Slaven Berezovski.

Vaterpolisti Dara dugo su bili vodeći, ali su u posljednja 2 kola doživjeli 2 poraza koja su ih koštala naslova. Prvo su senzacionalno izgubili od Hebranga, dok su sve mogli popraviti u posljednjem kolu protiv Budainke. Tu im je za naslov prvaka trebala pobjeda, ali do nje nisu došli. Od pojedinaca u Daru se golovima ističu Dinko Franić i Filip Blaževac kojem je samo 1 gol nedostajao za naslov najboljeg strijelca lige.

Iza vodećeg dvojica na 3.- mjestu nalazi se Sport bar koji je na polovičnom učinku od 5 pobjeda i isto toliko poraza. Najveći problem bila im je tzv. kratka klupa, odnosno nisu imali odgovarajuće zamjene. Među igračima najviše su pokazali Marko Špiranović i Stjepan Duspara koji su i najbolji klupski strijelci.

Brodski Homeri nisu imali dobru sezonu koju su završili na 4. mjestu sa 4 pobjede, jednom neodlučenom i 5 poraza. Na nekoliko utakmica nisu imali svog ponajboljeg igrača Davora Kuzmića, dok im je jedina utjeha ta što u Ivanu Kristijanu s 24 gola imaju najboljeg strijelca lige.

Zanimljiva borba vodila se i tko će izbjeći samo začelje. Na kraju je to X-team koji je neočekivano dobio prvake Budainku i u međusobnom dvoboju Hebrang kao i u posljednjem kolu Sport bar.

Nekom je moralo pripasti i začelje, a na njemu su završili vaterpolisti Hebranga koji su sve bolji i koji su utakmice uglavnom gubili u drugim poluvremenima. Pamti se njihova pobjeda nad Darom, dok su još slavili protiv X-teama. Bez obzira što su posljednji i što su primili 64 gola što nije najviše u natjecanju, vaterpolisti Hebranga u Emilu Jiri imaju najboljeg golmana lige.

Primjetno je da sve ekipe još više treniraju pa je tako osim petka rekreacija sada uvedena subotom i nedjeljom. Vaterpolisti amateri u bazen će ponovno u prvoj polovici ožujka kada im počinje Homer kup.

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama