Budainka Kolonija sutra kreće u kvalifikacije za Prvu ŽNL

S obzirom da od nove sezone slijedi reorganizacija natjecanja u Županijskim nogometnim ligama već od ovog vikenda kreću kvalifikacije za popunu Prve lige.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.06.2019
Budainka Kolonija sutra kreće u kvalifikacije za Prvu ŽNL


 Naime, prva 2 kluba iz sve 3 skupine Drugih Županijskih liga ostvarile su plasman u viši rang, dok su ostala još 2 prazna mjesta. Njih će popuniti 2 od 3 kluba koja su u ovoj sezoni Druge lige u svojim skupinama završili na 3. mjestu. To su: Budainka Kolonija, Graničar iz Slavonskog Šamca i Psunj Sokol iz Okučana koji će igrati kvalifikacije za plasman u Prvu ŽNL.

Ovogodišnja sezona u skupini centar Druge ŽNL bila je vrlo zanimljiva i izjednačena pogotovo na vrhu ljestvice. Tako su na kraju prvenstva Slobodnica i BONK iz Bebrine imali isti broj bodova, dok je Slobodnici pripao naslov zbog boljeg međusobnog omjera. Obje ekipe plasirale su se u viši rang, a to će kroz kvalifikacije pokušati učiniti Budainka Kolonija. Momčad trenera Gabrijela Crnkovića na ljestvici je na kraju prvenstva 5 bodova zaostala za vodećim dvojcem.

Za bolji plasman Budainka Koloniju koštali su gostujući minimalni porazi s 1:0 u Tomici i Slavonskom Kobašu, dok je s Podcrkavljem na domaćem terenu odigrano 2:2. To su 3 ključne utakmice u kojima je napravljen zaostatak za vodećima, dok je na Budainci s 3:1 svladan BONK iz Bebrine, a u Slobodnici je bilo 1:1. Trener Crnković ove zime preuzeo je momčad te je zabilježio 9 pobjeda, 2 neodlučene i 2 poraza uz osvojeno 29 bodova, što je 5 više nego jesenas. Obrana Budainka Kolonije primila je 28 golova što je druga najbolja u ligi iza BONK-a iz Bebrine koji je primio 1 manje. Svakako je to zasluga igrača s iskustvom u obrani, a to su Franjo Nižić i Stjepan Božić.

Ako već Budainka Kolonija ima dobru obranu što tek reći za napad koji je najbolji u ligi sa čak 76 postignutih golova. Prvi klupski strijelac s 26. golova je Josip Furjanić koji je drugi najučinkovitiji igrač lige. Veliki broj asistencija od tih 76. golova imao je Damir Radman koji je uz iskusnog Tomislava Kljajića jedan od ključnih igrača momčadi trenera Gabrijela Crnkovića.

Prema tome sutra počinju kvalifikacije za Prvu ŽNL koje se igraju jednokružno svaki vikend. Tako će nogometaši Budainka Kolonije sutra od 18 sati na domaćem terenu ugostiti Graničar iz Slavonskog Šamca. Nakon toga u nedjelju 16.lipnja u Okučanima igraju Psunj Sokol i Budainka Kolonija, a u posljednjem 3. kolu u Slavonskom Šamcu 23. lipnja Graničar je domaćin Psunj Sokolu. Nakon tih utakmica i mini lige svatko sa svakim dvije najbolje prema broju osvojenih bodova ostvarit će plasman u Prvu ŽNL.

Zadnje vijesti

Uskoro završetak kanalizacijske mreže u Okučanima, mještanima besplatan priključak

Prijavite se na Informatičku radionicu namijenjenu nezaposlenim osobama

Pape izgubile vlast nad Rimom

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu