Budainka Kolonija prošla u 4. kolo Županijskog kupa

Odigrane su sve utakmice 3. kola Županijskog nogometnog Kupa u kojem su postignuti ovi rezultati: Omladinac (ST) – Marsonia 0:3, Sikirevci – Željezničar 2:1, Slavonac (GB) – Orioilk 1:6, Tomislav (DA) – Omladinac (GV) 3:1, Slavonac (B) – Slavonac (BS) 1:1 (6:5) i Budainka Kolonija – Zadrugar 0:0 (3:1). Pogledajte kako je bilo na Budainci.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 04.04.2019
Budainka Kolonija prošla u 4. kolo Županijskog kupa


 Utakmica između Budainka Kolonije i Zadrugara iz Oprisavaca ne može dobiti prolaznu ocjenu. Malobrojni gledatelji za 90. minuta nisu vidjeli pogodak, dok su jedni i drugi imali svoje prigode koje nisu iskoristili. Prema rangu natjecanja sastav iz Oprisavaca u ovom susretu imao je laganu ulogu favorita, međutim, u prvenstvo Prve Županijske lige krenuli su s 3 uzastopna poraza iz isto toliko utakmica. S druge strane Budainka Kolonija nastavak sezone Druge Županijske lige – centar otvorila je s 3 uzastopne pobjede, dok je prošli vikend poražena u Slavonskom Kobašu. Tako su pobjednika odlučili 11.-erci u kojima je domaćin bio uspješniji te se plasirao u 4. kolo Županijskog kupa.

U prvom poluvemenu domaćin je bio bolji na početku, ali mreže su mirovale, dok je nešto prigoda bilo u nastavku. Za goste se u dobroj situaciji u 70. minuti našao iskusni Tomislav Đurković, ali je njegov imenjak na golu Budainka Kolonije Knežević dobro obranio. Na drugoj strani uzvratio je još jedan Tomislav i to Kljajić koji je iz slobodnog udarca šutirao preko gola. Imali su gosti iz Oprisavaca u 79. minuti još jednu prijetnju preko Marka Kolesarića, ali on nije bio precizan te je šutirao pokraj gola. Posljednji pokušaj za domaće imao je kapetan Franjo Nižić koji je nakon ubačaja Tomislava Buljevića šutirao malo iznad vratnice. Tako se pristupilo izvođenju 11.-eraca u kojima je Zadrugar 2 puta pogodio okvir gola i to Mađarević u vratnicu, a Terzić u gredu, da bi Lilić šutirao pokraj gola. Jedini od gostiju koji je bio uspješan bio je Đurković. Za Budainka Koloniju svi izvođači bili su precizni i to: Furjanić, Kljajić i Latić za konačnih 3:1.

Nakon kupa nogometaše Budainka Kolonije ove subote očekuje derbi prvenstva u kojem će od 16,30 na svom igralištu ugositi vodeći BONK iz Bebrine.

Slijedeće 4. kolo Županijskog kupa igra se u srijedu 24. travnja, dok će se Zadrugar ove nedjelje u Oprisavcima u prvenstvu Prve Županijske lige od 16,30 sastati s Amaterom.

Zadnje vijesti

Raspored misa na svetkovinu Uskrsa

Ivan, Josip i Kasijan na ''Virovitičkoj klavirijadi''

Brodske košarkašice odigrale prijateljske utakmice s gošćama iz Kine

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa