Budainka Kolonija i dalje u borbi za plasman u viši rang

Do kraja natjecanja u Drugoj ŽNL – centar ostala su još 4. kola, a borbu za plasman u viši rang vode vodeći BONK iz Bebrine, drugoplasirana Slobodnica i Budainka Kolonija.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.05.2019
 Vrlo vjerojatno je da će prve dvije na kraju sezone otići u Prvu Županijsku ligu, dok tu mogućnost možda dobije i 3. mjesto. Do sada su u drugom dijelu sezone nogometaši iz zapadnog dijela grada osvojili 20 bodova, dok su primjerice 22 boda uzeli u cijeloj jesenskoj polusezoni. Do sada je momčad koju je od ove zime preuzeo Gabrijel Crnković zabilježila 6 pobjeda među kojima je i domaća protiv BONK-a, dok su tu i 2 remija od kojih je bod osvojen i u Slobodnici.

Prema tome nogometaši Budainka Kolonije prošli su utakmice s izravnim klubovima u borbi za jedno od prva 3. mjesta. Nakon bod osvojenog u Slobodnici oslabljena momčad je kolo nakon toga na domaćem terenu protiv Podcrkavlja odigrala 2:2 te su u tom susretu izgubljena 2 jako važna boda. Jedini poraz ovog proljeća s 2:1 doživljen je s 1:0 u Slavonskom Kobašu od domaćeg Slavonca. Momčad s Budainke trenutno ima najboljeg strijelca lige i to Josipa Furjanića koji je postigao 23 gola.

Nogometaši Budainka Kolonije imaju najbolji napad lige koji je u 22 utakmice postigao 61 gol, dok je obrana s 24 primljena gola druga u ligi nakon BONK-a iz Bebrine. Na domaćem terenu momčad trenera Crnkovića u ovoj sezoni ukupno je osvojila 28, a u gostima 16 bodova. Danas se od 17 sati igraju utakmice 23. kola, dok Budainka Koloniju očekuje teško gostovanje u Tomici. Ukoliko uspješno prođu sutrašnje gostovanje igrači trenera Crnkovića mogu se do kraja nadati dobrom plasmanu s obzirom na lakši raspored u preostala 3. kola. Osim toga u pretposljednjem kolu drugoplasirana Slobodnica dočekuje trenutno vodeći BONK i ta utakmica će jamačno odlučiti o prvaku, dok će ishod derbija prvenstva željno iščekivati na Budainci.

Nakon gostovanja u Tomici, pred Budainka Kolonijom je domaći susret protiv MV Croatije, pa se ide u Ruščicu kod Posavca i na kraju u posljednjem kolu na domaćem terenu gosutje Slavonac iz Brodskog Stupnika.

Zadnje vijesti

Na svetkovinu Pedesetnice svečano u župama u Slavonskom Brodu i u Šumeću

Biskup Ćurić: 'Bez Duha Svetoga, Bog je daleko; samo s Duhom, Krist je živ i djelotvoran među nama!

Mlada Brođanka Ena Chiara Teglović upisuje studij kretivnog pisanja i filma u Engleskoj

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić