Budainčani: A što je s "našim" stazama?

U Programu gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2018. Grad je (u)planirao 4,188.000 kuna.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.12.2017
Budainčani: A što je s "našim" stazama?


 Radi se o tzv. javnim površinama i nerazvrstanim cestama, a važno je naglasiti da je novac za to planiran iz prikupljenih sredstava komunalnog doprinosa i komunalne naknade(građana) te gradskog proračuna.

U sklopu realizacije tog programa planirano je, stoji, izvesti brojne infrastrukturne zahvate na cestama, stazama i drugim objektima komunalne infrastrukture. I, upravo slijedom toga, žitelji Budainke predlažu i traže da se temeljitije obrati pozornost na taj dio grada, onaj "stari" dio Budainke, lijevo od ceste za B.Varoš. Uvijek su se, ni sami ne znaju zašto, radi skromnosti valjda, zadovoljavali mrvicama "gradskih otaca", ali vidjevši da se u nekim drugim dijelovima Broda stalno grade nove ceste, staze i druga komunalna infrastruktura, osjećaju se zapostavljenima.

Zato "upiru prst" u loše stanje pješačkih nogostupa u nekim budainčkim ulicama, čini se, kažu, kao da je taj dio Broda godinama po strani. Nemaju "svoje" vijećnike u Gradskom vijeću i, tvrde, da je i to razlog što itko od gradskih nadležnih ondje ne svrati, osim pred izbore. Zato "upiru prst" u, na pr.,nazovi staze na početku Dalmatinske s južne i sjeverne strane, na jednoj strani blato s druge strane trava do koljena, staza uopće nema. U Kvarnerskoj kod kućnih brojeva 30 i 32 staze za pješake također nema, kod kućnog broja 46 staza doslovce "prestaje" i pješaci moraju na cestu, a ljetos ondje, u Žumberačkoj, bili su "majstori" i mogli su pješački nogostupom spojiti Kvarnersku i Žumberačku. Vlasnici kuća u Kvarnerskoj i Velebitskoj dodaju kako su stazu prije 30-ak godina SAMI izgradili SVOJIM novcem i SVOJIM rukama, pa sada valjda zaslužuju da Grad staze popravi i nove dogradi da ne hodaju po blatu i po cest, i oni plaćaju komunalnu naknadu i prirez u gradsku blagajnu. U Zagorskoj kod broja 15 staza je "nestala", ili nije ni bila, kako god, pješaci nemaju izbora nego cestom, na početku Velebitske, pak, kod jednog asfaltiranja višak asfalta "majstori" su (iz)bacili na tada nepostojeću, otprije prtenu utabanu stazu, sada da bi se do "staze" širine pola metra(!) došlo treba se pro(vu)ći između betonskog rasvjetnog stupa i prometnog znaka, a i taj prolaz pun je blata i vode, stalno, i pješaci prelaze na cestu, u obližnjoj Međimurskoj ulici staze za pješake nema niti s jedne strane, hodanje cestom jedini je izbor. 

Zadnje vijesti

U Supernova Colosseumu i dalje velika zimska sniženja!

Započinju radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Potpisan Sporazum o prijateljstvu i suradnji između savjeta mladih 5 slavonskih županija

VIJESTI

Ulaganja u predškolski odgoj

Započinju radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

SPORT

Druga Hrvatska kuglačka liga

Pobjeda kuglačica Obrtnika u županijskom derbiju

FOTO GALERIJA

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu