Brončana olimpijska medalja i za Brođanina Gorana Skoku

Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama za gluhe u turskom Samsunu. Član hrvatske reprezentacije je i Brođanin Goran Skoko, koji s bronačnom medaljom oko vrata za Brodportal eksluzivno prenosi dojmove iz Turske.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 30.07.2017


 U razigravanju po grupama Hrvatska je pobjedila  Dansku, Njemačku i Kamerun, a u polufinalu su igrali protiv Rusije. Igrao se produžetak i sekundu prije kraja naši su imali penal za drugi produžetak koji su promašili te je Rusija s 31:30 otišla u finale u kojem je kasnije izgubila od domaćina Turske. Za 3. mjesto je Hrvatska s 26:22 dobila Njemačku. 

"Šteta što smo u polufinalu poraženi od Rusije jer smo mogli do final. Ali ni s broncom nismo nezadovoljni. Bitno je da smo osvojili medalju na Olimpijskim igrama koja svima nama puno znači. Nastojat ćemo slijedeće godine u Brazilu nastaviti niz osvajanja medalja. Htio bih zahvaliti mojoj supruzi Draženki koja je morala trpjeti moje izostanke od kuće zbog treninga,  mojoj obitelji na velikoj podršci i mom poslodavcu Karačiću koji me je puštao s posla radi treninga", kaže Goran Skoko. 

Već je dvije godine član reprezentacije. Zaposlen je u grafičkoj tvrtki u Zagrebu. Nastupa za RK Silent iz Zagreba, u tamošnjoj Međužupanijskoj ligi.
Prošle godine Hrvatska rukometna reprezentacija gluhih bila je Europski prvak. Slijedeće 2018. godine naše brončane olimpijce očekuje Svjetsko prvenstvo u Brazilu.
 

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske