Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Slavonski Brod pohodio je kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit. Predvodio je svečano biskupsko misno slavlje u župi Gospe Brze Pomoći, na njezin hodočasnički dan. I ovoga osmoga u listopadu brojni vjernici hodočastili su u brodsko marijansko svetište, posebno moleći za što skorije proglašenje svetim Sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, rođenog Brođanina.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.10.2018
Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić


U godini slavlja 175. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera, hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske i susjedne BiH došli su ovoga osmog u listopadu u njegovu rodnu župu Gospe Brze Pomoći, s molitvama za njegovo što skorije uzdizanje na čast oltara. Raduje to na poseban način i kardinala Vinka Puljića što se, kako je rekao, upravo po Stadleru povezuje njegov rodni grad Slavonski Brod, s dvjema nadbiskupijama Đakovačko osječkom i Vrhbosanskom u kojoj je kao prvi nadbiskup Stadler ostavio nemjerljiv trag.  

"To nas obvezuje da molimo Gospodina da se Josipa Stedlara čim prije uzdigne čast oltara svete Katoličke Crkve. A u svećeničkom i biskupskom životu Josipa Stadlera, posebnu je ulogu imala Blažena Djevica Marija u čiji se zagovor uzdamo kao vjernici",  naglasio je kardinal Puljić. 

A i ovolistopadskoga osmog Gospino svetište u Slavonskom Brodu pohodili su vjernici iz brojnih hrvatskih biskupija i župa, moleći na razne osobne nakane, napose za hrvatsku Domovinu, koja je danas proslavila i dan neovisnosti.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

Uspješan niz nogometaša Oriolika i dalje traje

Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, poginule dvije osobe

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika