Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić

Slavonski Brod pohodio je kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup i metropolit. Predvodio je svečano biskupsko misno slavlje u župi Gospe Brze Pomoći, na njezin hodočasnički dan. I ovoga osmoga u listopadu brojni vjernici hodočastili su u brodsko marijansko svetište, posebno moleći za što skorije proglašenje svetim Sluge Božjega Josipa Stadlera, prvog vrhbosanskog nadbiskupa, rođenog Brođanina.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.10.2018
Brojni vjernici hodočastili Gospi Brze Pomoći; svečano misno slavlje predvodio kardinal Vinko Puljić


U godini slavlja 175. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera, hodočasnici iz svih krajeva Hrvatske i susjedne BiH došli su ovoga osmog u listopadu u njegovu rodnu župu Gospe Brze Pomoći, s molitvama za njegovo što skorije uzdizanje na čast oltara. Raduje to na poseban način i kardinala Vinka Puljića što se, kako je rekao, upravo po Stadleru povezuje njegov rodni grad Slavonski Brod, s dvjema nadbiskupijama Đakovačko osječkom i Vrhbosanskom u kojoj je kao prvi nadbiskup Stadler ostavio nemjerljiv trag.  

"To nas obvezuje da molimo Gospodina da se Josipa Stedlara čim prije uzdigne čast oltara svete Katoličke Crkve. A u svećeničkom i biskupskom životu Josipa Stadlera, posebnu je ulogu imala Blažena Djevica Marija u čiji se zagovor uzdamo kao vjernici",  naglasio je kardinal Puljić. 

A i ovolistopadskoga osmog Gospino svetište u Slavonskom Brodu pohodili su vjernici iz brojnih hrvatskih biskupija i župa, moleći na razne osobne nakane, napose za hrvatsku Domovinu, koja je danas proslavila i dan neovisnosti.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Sukob Bad Blue Boysa i Torcide, jedna osoba lakše ozlijeđena

U Supernova Colosseumu i dalje velika zimska sniženja!

Započinju radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

SPORT

Druga Hrvatska kuglačka liga

Pobjeda kuglačica Obrtnika u županijskom derbiju

FOTO GALERIJA

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu