Brojni hodočasnici u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju

Svetkovina Velike Gospe svečano je proslavljena u župi Uznesenja Marijina u Brodskom Vinogorju (Slavonski Brod), gdje su tijekom cijeloga dana hodočastili brojni vjernici iz gradskih i župa brodskoga Posavlja. Središju hodočasničku misu predvodio je brat Dražen Marija Vargašević, svećenik i redovnik Karmela Božjeg Milosrđa, na službi u samostanu sv. Josipa na poluotoku Pelješcu.

Autor: Ivana Imrešković / SBTV | Datum objave: 15.08.2020


 „Blagdan Velike Gospe je dan kada je Bog očitovao svoju pobjedu, svoj trijumf nad svim zlom, nad grijehom, nad nesrećom, bolestima, smrću. Ta pobjeda ne tiče se samo Gospe, nego se tiče i tebe i mene. U današnjem svijetu velika je opasnost od monodimenzionalnosti, zaboravljamo bitno, a mnogo toga nam se predstavlja kao presudno, prijete nam mnoge opasnosti. No jedini pravi put kako ćemo ih izbjeći jest puna, iskrena i predana ljubav prema Bogu. Imajte udjela u ovom slavlju Božje pobjede, jer dosta nam je poraza, dosta nam je boli, tuge i nesreće. Bog nam obećava život i radost unatoč svoj boli i problemima; odlučimo stoga danas početi živjeti za raj jer za raj smo stvoreni.“, rekao je uz ostalo brat Dražen i vjernike pozvao na čišćenje srca, jer samo čistim srcem možemo osnažiti svoju vjeru.

 
Tijekom euharistijskoga slavlja brat Dražen je predvodio i molitvu Posvete vinogorske župe Presvetom Srcu Isusovu po Bezgrješnom Srcu Marijinu, te župu i sve njezine župljane i okupljene hodočasnike blagoslovio s Presvetim. Uz središnje misno slavlje, u blagdansko jutro slavljene su dvije mise; onu u 6 predvodio je vlč. Stjepan Sokolović, a u 8 sati preč. Stjepan Belobrajdić, obojica svećenici u miru. Poslijepodne je domaći župnik vlč. Krunoslav Karas predvodio i misu uz blagoslov djece.
 
 
(foto: Ivana Imrešković)

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni