Brojna izaslanstva odala počast poginulim braniteljima Bosanske Posavine

Prošlo je 26 godina od osnutka legendarne 101. bosansko-brodske brigade HVO-a. Datum 3. ožujka 1992. ostat će zauvijek zapamćen kao dan kada je počela velikosrpska agresija na Bosansku Posavinu Brod, ujedno i početak rata u BiH. U vihoru kojega je poginulo 426 pripadnika 101. bosansko brodske brigade.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 03.03.2018
Svima koji su dali svoje živote braneći svoje domove, svoja sela, svoj grad, Domovinu – i ovogodišnjeg trećeg ožujka počast, molitva, svijeće, vijenci...

Na susretu sjećanja na Gradskokm groblju u Slavonskom Brodu brojna izaslanstva: obitelji poginulih, ratni veterani i dragovljci, predstavnici Ministarstva branitelja, pripadnici jedinice specijalne policije, političke stranke, gradske i županijske vlasti.
 
Od prvih sukoba 3. ožujka pa sve do 6. listopada 1992. godine kroz bosansko brodsku brigadu prošlo je 4955 pripadnika. U borbama ih je ranjeno više od 1400, poginulo ih je 426,  a ni danas se još ne zna sudbina njih sedmorice. Uz trajno sjećanje na poginule suborce, članovi Udruge  veterana i dragovoljaca 101. BBX brigade danas nastoje pomoći obiteljima stradalih u rješavanju njihovih prava, pa i statusi još puno preživjelih branitelja koja još nisu riješeni. I to u zajedništvu s Koordinacijom udruga iz Domovinskog rata Brodsko posavske županije.
 
Počast poginulim pripadnicima 101. bosanskobrodske brigade u povodu 26. obljentice njezina osnivanja odana je i polaganem vijenaca na gradskom groblju u Bosanskom Brodu, kao i po mjesnim grobljima u selima bosanske Posavine, a misa zadušnica služena je u crkvi u Velikoj Brusnici. 

 

Zadnje vijesti

Četiri novooboljela od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

Antonio Sekulić vodi Olmissum do naslova prvaka

20-godišnjak i 22-godišnjak počinili 26 teških krađa, materijalna šteta iznad 200 tisuća kuna

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji